Hol is kezdjem?

Talán elég lenne annyit írnom, hogy letelt az egy év és teljesítettem a küldetést. Vagy még ennyit sem. De akkor valamilyen hiányérzetem maradna az egész után. Mindenesetre azzal kezdtem, hogy visszaolvastam mind a 11 antialkoholista posztomat, hátha majd így meg tudok fogalmazni egy végső konklúziót, amely önmagamnak és másoknak is válaszul szolgálhat a bizonytalanség feneketlen tengerében.

De az értetlenség behálóz minden gondolatot, sejtést, magyarázatot, de legfőképpen az igazságot. Hitetlen állapot ez, kedves elvtársak. De miben is higgyen a magamfajta egyszerű, műveletlen, iskolázatlan ember, aki az igazságot, mint egy fekete lepkét kergeti a sötétben.

És az önbizalom? Azt mondják, valamit valamiért. Bár ez az egész olyan volt, mint amikor az ember elmegy a pszichológushoz egy adott problémával, és kiderül, hogy az a bizonyos probléma valójában a legkisebb fajsúlyú csata az eltemetett vágyak és félelmek közti háborúban. Mert számomra kiderült, hogy az egy évig való nem ivást mégcsak kihívásnak sem lehetett nevezni. De amik eközben a felszínre bukkantak: az immáron megkerülhetetlen és megoldásért kiáltó félelmek, amelyek megváltoztatása fájdalommal jár. És mindezt tisztán, józanon. Amikor nézel és igazán látsz. Fülelsz és igazán hallasz. Élsz. Mellébeszélések, kifogások és menekülések nélkül.

Végül is vannak dolgok, amelyeket meg lehet oldani, és vannak, amelyeket nem. Ezt tiszteletben kell tartani, a saját határainkkal és képességeinkkel együtt.

De nehogy beforduljunk itt lelkileg! Inkább ünnepeljünk, mert van mit! És így egy év elteltével fel is tenném a mindent vivő kérdést:

Akkor iszunk egy pálinkát?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr805720110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása