Hajós szeszesital

2011.09.07. 15:27

vidi

Úgy jönnek az új adók és adóemelések, mint az utakon a Suzuki Swiftek, de ez, ami most becsúszott, még a hétvégén vezető öreg, kalapos Swift-eseken is túltesz.

Vészhelyzet van, összeomlás előtt az ország, ugyanis az aromásított szeszes italok adója nem öt, hanem ötven százalékkal lesz magasabb. Komolyan beszarás, most mindenki igyon eredeti pálinkát (link), vagy sufniban, de legálisan főzzön otthon ebből-abból valamit, vagy keverjen-kavarjon össze ezt-azt, vagy dögöljön szomjan?

Hát nem egyszerű a helyzet, de ha már itt tartunk, emlékezzünk meg egy ilyen kategóriába sorolandó itallal.

Petya tesóm apósával Barnával - sajnálatos módon nincs közöttünk - én igencsak jóban voltam, egy aranyszívű fickó volt, tiszteltük és szerettük egymást.

Távolt éltünk egymástól, de Barna első kérdése mindig az volt, ha a család közelbe ért, hogy „Vidi barátom, hogy van?” Ez több, mint megtisztelő, büszke is vagyok rá!

A kapcsolatunkban elitélendő módon, volt egy igen fontos kapocs, mégpedig az, hogy mindketten nagy ’miskócirum’ rajongók voltunk.

Barnával minden közös bulin leültünk egymás mellé, sztoriztunk és jóízűen fogyasztottuk a nedűt, ha a Petyáéknál voltunk, akkor a brutális, literes kiszerelésben!

A nedű pedig, mint a ragadvány neve is sugallja rum, vagy mégsem?

Hát nehéz kérdés!

A legendás ital, nem más, mint egy klasszikus aromásított szesz, a Hajós szeszesital, egy a rum jegyeit magában hordozó ital, ami nem rum.

Értitek?

Sajnos Viktorék értik és most támadnak!

Nincs más hátra, lenyelve a békát, beszerzek gyorsan pár üveggel, még az adóemelés előtt és Barna barátom emlékére szép lassan elszopogatom!

Uram!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr723209094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo.blind 2011.09.07. 15:37:43

Ez mióta "Hajós"?... inkább "Tengerész" baszod... Barna bá' RIP!

dudrap 2011.09.10. 14:46:15

- Nagyon meghatott, amit írtál apuról, egy pillanatra itt volt előttem a kép, amit olyan érzéékletesen lefestettél. Timó
- Megyek iszok egy fél rumot! Petyó
süti beállítások módosítása