Elmúlt a nyár is. Még 4 hónap van hátra. Egészen pontosan: ezzel együtt 122 nap.

A hidegfrontnak köszönhetően azért pia nélkül is volt szerencsém átélni egy nosztalgikus másnaposságot, de ez most teljesen lényegtelen.

Ami sokkal fontosabb: a továbbra is érthetetlenül széthulló körülmények között hirtelen megcsillant egy különös fény, amelynek nem tulajdonítanék égi jelentőséget, de olyan energiával ragadott magával, hogy a "Vágyaim vs. Félelmeim" számontartására kialakított láthatatlan mérlegemen a vágyaimat összegyűjtő kicsiny serpenyőt váratlanul a mélybe rántotta. Vagyis, hosszú évek után rájöttem, hogy halandó emberként a félelmeimmel nem tudok mit kezdeni. Ellenben elérkezhet egy pont az életemben, ahol a vágyaim felülkerekedhetnek a szorongásaimon, és Dr. Csernus Imre kifejezésével élve: végre fejest ugorhatok az előttem álló nagy, ismeretlen kékségbe. Oda, ahol nem tudhatom, hogy mi vár rám, csak annyit, hogy a változás bizony fájdalommal jár, de a Nagy Megmérettetés = Nagy Siker + Nagy Önbizalom összefüggés alapján talán végül én is odaállhatok majd anyaszült meztelenül a fürdőszoba tükre elé - ahol már nem az számít, hogy milyen iskolát végeztem, hol dolgozom és mennyi pénzt keresek havonta -, és büszkén belenézhetek a saját szemembe.

Kicsit eltértem az alaptárgytól, az idei antialkoholizmusomtól, de csak az összehasonlítások végett jegyezném meg, hogy az, hogy egy évig nem iszom szeszt, az egy szimpla elhatározás és semmi több. Nincs benne félelem. Szóval, az előbbiekben sokkal bonyolultabb dolgokról beszéltem - nyílván a magánszférám megtartása érdekében - rébuszokban.

Úgy érzem, egy hatalmas hajrá várható tőlem az év utolsó egyharmadában, de ha bátran belevágok a kitűzött célok megvalósításába, akkor büszkén mondhatom el, hogy lassan elkezdek jobb napokat élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr135486964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása