Megafosfaktor

2012.05.02. 12:01

vidi

Évek óta ömlenek a ránk a tehetségkutató műsorok, nem győzzük a sok taknyot törölgetni a pofánkról. Elképesztő mennyiségű önjelölt dalnok érzi úgy kicsiny hazánkban, hogy érett és alkalmas arra, hogy közönség elé álljon és szórakoztassa őket. Mondjuk ez alapból szánalmas, ugyanis ebben az országban még mindig rengetegen elhiszik, hogyha vinnyognak, akkor ezzel kiegyesedhet az életük, ömleni fog a pénz és minden jó lesz. Be és feláldoznak mindent szerencsétlenek és nem veszik észre, hogy olyanok akár David Beckham alsógatyái, amik egyszeri használat után mennek a kukába. Legyen jó nekik persze, leszarom, de önértékelés hiányában ezen pacsirták a legtöbb esetben hang és egyéniség nélkül ugranak a fénybe, majd plattyannak, mint a szar, amin általában le is döbbenek, mint Damu Roland a börtöntől.  (Remélhetőleg ezt a beteg faszt az esélyegyenlőség jegyében a börtönben bekábelezik innen-onnan, hiszen mindenki előbb-utóbb megkapja, ami jár.)

Visszatérve a témára, már sokszor elgondolkodtam azon, mi lenne, ha az ország régóta köztudatban élő és több-kevesebb sikerrel még mindig haknizó énekes sztárjai most elindulnának egy ilyen tehetségkutatón, mire is jutnának? Négy női és négy férfi indulót választottam (ők jutottak először eszembe!), akinek összehoztam az előadásuk utáni értékelését, kicsit megcsavarva. Ha már itt tartunk egyébként, aki a neveknek megfelelően kimatekozza, hogy hány sláger cím szerepel az adott értékelésben, az nagyon ügyes és ihat az egészségemre egy fröccsöt. Szerintetek tovább jutattam valakit?

Presser Gábor:
Kedves Gábor, ugye mi jóbarátok vagyunk, de ha ezt komolyan gondolod, akkor igen jó a humorod, ha meg csak vicceltél, akkor egy nagy utazás jót tenne neked a valódi zene világában. Ezzel a hanggal sci-fi filmek szinkronszínészeként szerintem van jövőd, de az éneklést azonnal hagyd abba, csak mosolyog egyszer, csak mosolyog egyszer, mosolyog egyszer már! Tudom a csúnya fiúknak is van szíve, úgyhogy amellett, hogy most kategorikusan nemet mondok, biztatlak, hogy a zenélést ne hagy abba, a legvégén lesz még egy dal, hidd el.

Koncz Zsuzsa:
Kedves Zsuzsa, maga egy bájos ifjú hölgy, de rohan az idő és amit előadott régi dal, pozitívan értékelni pedig szinte lehetetlen. Miért hagytuk, hogy így legyen, ezt nem is értem. Valaki kell, hogy szeresse ezt, de nekem ez nem megy. Legyen inkább kertész, de ne vágjon ki minden fát, már ha érti mire gondolok. Hogy mondjam el neked, kedves Zsuzsa, hiszen itt van valahol egy lány ég és föld között, aki nagyon akarja, de most még nem megy. Mivel rohan az idő, ismerkedjen meg Mr. Alkohollal és kérje meg a mamát, hogy küldje vissza pár év múlva, de akkor is minden illúzió nélkül.

Demjén Ferenc:
Ferenc a tehetséged megvan, de ez itt nagyon kevés. Olyan volt ez a dal, mint a reggeli kakaó, kakaó nélkül, de a refrén környékén még a tej is hiányzott belőle. Ha ezt komolyan gondolod, akkor válasz valami becenevet, ami az orrod méretével kapcsolatos és kezdj el saját számokban gondolkozni, falunapokon úgy sem iszik senki kakaót. Most kell eldöntenem, de én azt mondom, hogy nem, de gyere vissza tíz év múlva, ha már van beceneved és elmondhatod, hogy te vagy a szabadság vándora.

Csepregi Éva:
Kedves Éva, maga egy párizsi lány, vagy csak egy napraforgó? Rosszabb és hosszabb volt, mint egy maraton, amíg végigszenvedtük ezt a dalt. Most mond meg, minek ez a cirkusz? Védőháló nélkül ez elviselhetetlen. Ha változik a világ, jön egy bűvész és azt mondja, hogy abrakadabra, itt a kék korszak, vagy megtalálta az Atlantiszt, neked akkor sem lesz esélyed édentől keletre. Így vagy úgy, a kocka el van vetve, de búcsúzni csak szépen szabad, úgyhogy kalapot fel, a família biztos büszke rád, de itt nincs aki támogatna. Nemet mondok, kiestél.

Kovács Ákos:
Ákos az elsőre lejött, hogy benned dörömbölnek a vágyak és a tini lányok bebugyiznak tőled, de ezt a pökhendi hozzáállást kikérem magamnak, hidd el, hogy így a szív hideg marad. Olyan voltál, mint egy majom a ketrecben. Nem ér semmit a dal, ha amit csinálsz legalább annyira mesterkélt, mint amennyire unalmas és hatásvadász. Ez tánc a vékony jégen, úgyhogy most nem jutsz tovább, helló. Keresd meg a lányt, van még időd, fiatal vagy, szedd össze magad, gyere majd vissza és te leszel a pillanat emlékműve.

Bayer Friderika:
Friderika ez másodosztály, délibáb, egy hamis mese a királylányról. Ez jó lesz gondolhattad, de nem az, bár tehetném, megbocsátanék neked, de ez más dimenzió, itt tiéd minden dal, de ez így ahogy van, egy elkésett karnevál. Halló mi van még? Merre jársz? Kinek akarod elmondani vétkeidet? Ki a célcsoport? Azt kívánom, hogy tégy szebbé még egy életet, de ne itt. Ámen halleluja. Nincs bádogszívem, de ez legalább annyira gyenge mint a vidám vasárnap agitprop dalai.

Horváth Károly:
Károly ez most neked utazás az ismeretlenbe, de láthatóan a zenegép ott motoszkál benned. Azt tanácsolnék neked, hogy nézz az ég felé, közben az légy aki vagy, hiszen csak a zene van. A hangodra ettől függetlenül ráférne egy nagy generál, mondjuk egy jég dupla whiskyvel. Ahhoz, hogy könnyű álmot hozzon az éj, több kell. Szerezz egy szőkét a rossz napok ellen és gyere vissza pár év múlva.

Kovács Kati:
Úgy szeretném meghálálni, hogy ilyen rövid volt a dal. Kedves Kati, ne haragudj, de most kéne abbahagyni, de ha fokozni akarnám a legjobb volna elfeledni téged. Nem leszek a játékszered ebben a játékban, ez egy bolondos álom, amiből ébredj fel, ugyanúgy, mint más. Vegyél egy Rock and roller-t, találkozzál egy régi szerelemeddel, mozogd ki magadból a felesleges energiát, ezt így teljesen felesleges csinálni. Ha legközelebb látlak, talán megenyhülök, de most azt kell mondjam, nem, de te is tudod, hogy van jó minden rosszban.

Pataki Attila:
Attila te most nagyon megleptél minket, az látszik, hogy szellemvilág, ahol élsz, az is látszik, hogy minden sarkon álltál már, hogy álmodtál egy világot magadnak, de ma minden más. Hiába az elsöprő előadás, így a továbbjutásod csak álom. A kezeslábas remek választás, hiába kínoz egy ének, a látvány hátán viszi a dalt. Attila veled vagyok, nekem nem kell más, csak annyi ígérd meg, hogy jövőre visszajössz és győzni fogunk. Az ítélet, most nem jutsz tovább!

Zoltán Erika:
Erika te szerelemre születtél, de az éneklést felejtsd el. Látom nem vagy remete lány, ahhoz túl sexi vagy. Rólad azonnal az jutott eszembe, hogy mindent a szemnek, semmit a fülnek. A szíved lehet, hogy valakinek a főnyeremény, de egyet ígérj meg, soha többet ne énekelj. Erika köszönjük, de ez akkora nem, mint egy hóember. Mehet tovább a show, köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr174484003

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.02. 15:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása