Napi zene 12.

2010.12.03. 07:00

vidi

Öreg vagyok, mint Jodabá, lassan homályba vész a múlt, bár memória téren viszonylag elvagyok eresztve, de ahogy zöldülök be és megyek össze, egyre jobban felejtek el dolgokat, ami szerintem nem is baj, hiszen velem van az erő.

A zene valahogy nem tartozik a felejtős témák közé. Jó nagy fülem van, egy dalt, dallamot, előadót, főleg ami tetszik, egy hallásra megjegyzek, valamiért beleíródik az agyamba.

A következő zenét nem volt nehéz megjegyeznem, ugyanis az Apukám óriási rajongója ennek a zenekarnak, emlékszem a tesóimmal - persze minden kényszer nélkül - rogyásig hallgattuk a Dire Straits-t, sőt a CD megjelenésével az első album, amit ebben a formátumban megvettem, a zenekar Brothers in Arms albuma volt.

Mark Knopfler egy zseni, aki a rock zenéből szinte kihozta a maximumot, jellemző orgánumával és újjal pengető gitárjátékával egy egészen egyéni hangzásvilágot teremtett, egy takra felismerhetőt.

A mai napig akármikor szíves örömest és nem nosztalgiával meghallgatom őket. Ez a szám a valaha kiadott egyik legjobb koncert lemezről, a Dire Straits Alchemy-ről való, és szerény véleményem szerintem a legjobb daluk is egyben, egyszerűen óriási!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr292490130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása