Tények egymás után, márcsak a miheztartás végett.

A képviselők 60 év helyett 55 évesen vonulhatnak nyugdíjba, és ráadásul a teljes összeget megkapják, nem pedig a 8%-kal csökkentettet.

Hogy is van ez? Hát így köcsögök!

2009-től évente 183 nappal növekszik a nyugdíjkorhatár, egészen 65 éves korig, de a pöcsömöccse politikusok megoldották, hogy egy szupertitkos 2009-os törvénymódosítás értelmében ez rájuk, mint kiváltságos és nagy tudású, jó munkásemberekre nem vonatkozzon.

Sok más politikus mellett, korkedvezményes nyugdíjazását kérelmezte Dávid Ibolya (56 éves), az MDF volt elnöke, Horn Gábor (54) korábbi SZDSZ-es államtitkár és párttársa, Magyar Bálint (57) egykori oktatási miniszter, egy olyan kilentúrának a prominens emberei, akik mindent megtettek azért, hogy ne csak felemeljék a nyugdíjkorhatárt, de a korkedvezményt, mint intézményt tokkal-vonóval szüntessék meg.

"A korrupciót próbálja visszafogni az ilyen „kivételezés". A törvényalkotó célja ilyenkor az lehet, hogy a politikusnak ne kelljen a hivatalban töltött utolsó éveiben azon aggódnia, hogy nem tud majd megélni, és ezért kenőpénzt fogadjon el. Ha biztos lehet benne, hogy idős napjaiban sem szenved majd hiányt, kevésbé valószínű, hogy meg tudják vesztegetni. Ez nem csak itthon van így, ezért kapnak például az Európai Unióban a távozó biztosok 100 millió forintnak megfelelő végkielégítést. Tudják, hogy lesz pénzük, így nem korrumpálhatóak." - Vasali Zoltán, a Progresszív Intézet vezető elemzője.

Na ez tényleg szánalmas, sőt vérlázító, és ha már itt tartunk nyugodtan meg is dögleszthetjük őket. 100 milliós végkielégítés, persze EU, meg a faszom! Mire, miért, minek?

Persze belátom, hogy nem lehet mindenki politikus, aki elképesztő kínok között, már-már Bear Grylls meghazudtolva próbálja túlélni a politika posványos, mocsaras, embert próbáló nehézségeit, ahol a tiszta lélek és test küzd egy ádáz és roppant veszélyes ország ellen, ahol az alattomos állampolgárok a legnagyobb ellenségek.

Javaslom, hogy a korhatárt dobjuk le 35 évre és akkor ezek a köcsögök eltakarodhatnak a picsába, még mielőtt nagyobb kár okoznak nekünk!

Dolgozzatok parasztok, mert ezt a sok ingyenélő köcsögöt el kell tartani!

Aki eléri a nyugdíjkorhatárt és még él, azt esküszöm meghívom egy sörre, persze, csak akkor, ha én is még élek !

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr462318219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása