Nem rég Magyarországhoz közel lépett fel a híres ausztrál old boys formáció, a ZiZi Top.

Természetesen azonnal fogtam a sátramat, némi pénzmagot, és irány Küschlingen-Erfurt-Neuerberg, ugyanis ebben az osztrák városkában léptek fel.

Három nappal a jegyek árusítása előtt értem oda, majd rögtön a pénztár előtt sátrat vertem, hogy biztosan kapjak majd jegyet. Én voltam akkor az első és egyetlen, aki koncertjegyre várt. Néztek is rám furán a helyiek...

Egy kicsit kocsmáztam a közelben, majd visszamenetem a sátramhoz, és aludni tértem.

Néhány órával később letartóztatott a helyi rendőrség, de reggelre kiengedtek, de alaposan felkértek, hogy nem sátorozzak a művelődési ház előtt, hanem inkább máskor sátorrozzak majd ott,  ne most. És ne ott.

Ezért kivettem egy szobát egy motelben.

Alig vártam, hogy eljöjjön a nagy nap, és jegyet vehessek a koncertre, én akartam megvenni az elsőt.

Csütörtökön reggel 9 órakor már nagy tömeg várta a pénztárnyitást. De mint később kiderült, ebben az időszakban lépett fel Hans-Jürgen Mbaga Mgomgambi afro-germán folklór zenész is, a sorban mögöttem álló 3 parasztbácsi az ő műsorára akart jegyet venni.

ZiZi Top-ra csak én. Mivel a koncert csak ezután két hónappal volt, ezért hazamentem. De előbb persze megvettem a jegyemet! nagyon büszke és boldog voltam.

 

Két hónap múlva...

Bemelegítésként Apostol koncerten voltam.

De végre eljött a nagy nap, életemben előszőr láthatom élőben a ZiZi Top-ot.

Ismét elutaztam a kis osztrák faluba. Kora délután érkeztem, és egy helyi kocsmában melegítettem az addigra már feltornyosult hatalmas rajongótáborral egyetemben.

Günther és Maria Bad-Kirchen-ből jöttek, míg az olasz srác, Alfredo Pulcsi Velencéből. Tök jól összehaverkodtunk.

Végre eljött az este. Az elsők között rohantam be a művelődési ház küzdőterére. Már 2 órával a koncert elött lehettünk vagy 10-en. Mindenkivel azonnal megismerkedtem, mégse legyünk olyan idegenek egymásnak. Egyszercsak legnagyobb megdöbbenésünkre a 3 bandatag, Billy, Dusty és Frank odajöttek hozzánk, mindenkivel kezet fogtak és átadták szívből jövő sunyáikat! Kimondhatatlan élmény volt.

Aztán este 9-kor elsötétültek a fények (azaz elfújták a petróleum lámpákat) és a srácok belecsaptak a lecsóba. Irgalmatlan színpadi sót nyomtak le, Billy és Dusty vagy 3-szor is odébb léptek onnan, ahová eleve álltak. Az első 4 szám csak bemelegítés volt. De amikor belecsaptak az Antenna című számba, a teljes közönség (ekkor már 13-an voltunk, megszámoltam) extázisba esett! Az öreg Heidi néni még a bugyiját is feldobta a színpadra, ekkor azért 2 percre meg kellett szakítani a műsort.

Aztán másfél óra múlva visszatapsolván őket még eljátszották a Tres Hombres-t, majd mindenkivel ismét kezetfogva elköszöntek.

Én még döbbentem álltam vagy fél óráig a küzdőtéren, a nem csituló örjöngés közepette. De ezután már nem jöttek ki többet.

Hihetetlen élmény volt!

4 komment

Címkék: sör zizi

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr31341823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steinmann 2009.08.27. 14:02:12

Az Apostol mijen volt??????

Steinmann 2009.08.27. 14:02:49

És az Apostol mijen volt????

húsárúsítás 2009.08.28. 14:42:23

Én voltam az Apostolon!!!! Állati jók még mindig... Remélem sose hagyják abba!!

csercsab 2009.12.30. 16:26:43

A Zizi top teljesen király! Én a Párizsi koncerten barátkoztunk össze a hombrékkal, és megbeszéltük milyen zsír amikor motorozás közben belekap a hosszú hajamba a szél. Erre azt mondták nekem, hogy nekik a szakállukba is belekap, erre én egy kicsit megsértődtem. Nem is veszek több zizi buzi cd-t.
süti beállítások módosítása