TH1RT3EN

2011.11.10. 14:36

adamo.blind

Azt hiszem, eljött az idő, hogy a Vidivel éveken át tartó - természetesen baráti - "ellenségeskedéseink", szívatásaink csatabárdjait elássam, és végleg meghajoljak Dave Mustaine (és zenekara) munkássága előtt.

Már sokan és sokféleképpen véleményt formáltak Mustaine Metallica-ból való kirúgásáról, de hogy Shakespeare-t idézzem: "Az életben semmi sem jó vagy rossz. Mindig a gondolkodás teszi ilyenné vagy olyanná."

Szóval jelen esetben - saját meglátásom szerint értelemszerűen - csakis azok táborát érdemes erősíteni, akik végső soron örülnek, hogy a "törpe antidobos dán kisköcsög" kiiktatta Dave-et a 'Tallica-ból.

Így aztán lassan már 30 éve élvezhetjük a kreativitását soha el nem vesztő Vörös Szörny riffjeit, amelyekkel jelenleg a sorban következő 13. (egyben a Th1rt3en címet viselő) albumát pakolta tele.

Be kell, hogy valljam: próbálkozásaim ellenére soha nem tudott annyira megfogni a Megadeth zenéje, hogy rajongónak kiáltsam ki magam, de az új lemez harmóniakavalkádja szinte már az első hangoktól kezdve elvarázsolt.

A klipes nóta verse témájának énekdallama villámcsapásként sült az agyamba, és azóta se tudom kiverni a fejemből.

A Whose life (is it anyways?) egy igazi lázadós rock nóta, amely az alap beleszarós, megmondós attitűdön alapszik, mind zeneileg, mind pedig szövegileg. Ki ne üvöltené szívesen ezeket a sorokat némelyik ismerős, esetleg kolléga arcába: "You think you know what's best for me. You hate everything you see in me. Have you looked in a mirror?"

A Guns, drugs & money egy igazi gengszterdal, de a Wrecker már egy hagyományos adok-kapok, pontosabban adok-kapnék kapcsolatformán alapul, amiben a nem kis egoval rendelkező, a szebbik nemtől származó társunkról értekezik, aki konkrétan leszarja a törekvéseinket.

De az abszolút favorit a Deadly nightshade, amely akkora metál alapvetés, amelyhez hasonlót talán már évek óta nem hallottam.

Teljesen zseniális az egész album, csupán egy negatívumot hoznék fel ellene: a szólók néhol nagyon hosszúak, így kissé unalmassá teszik az adott dalt, de ennyi baj legyen.

Így mostantól, ha Megadeth-ről van szó, hívjatok csak Megadamo-nak!

10/13

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr833368440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi 2011.11.11. 10:47:04

Én lennék a legboldogabb, ha ilyet tudnék írni a másik M-ről, de a JFA óta egy-két számot kivéve bukóág van sajnos! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a St. Anger jó kis dara volt, azt szerettem!
süti beállítások módosítása