Mostanában elég komoly alkotói válságban szenvedek - már ami a zenélést illeti -, de ha jobban megvizsgálom a dolgot, akkor sajnos észre kell vennem: bizony más területekre is kihat ez a negatív tényező az életemben.
Régen írtam már mélyebb hangvételű bejegyzést, és még húsvét alkalmából sem tudtam semmi épkézláb posztot összehozni, csak a szokásos napi zenei majmolást.
Vidi valahogy belekezdett azért, és saját véleményem szerint közel is járt/jár a valósághoz - bár Tőle ez már megszokott -, és a Jézus-témában is egy rugóra jár az agyunk. Bátran kijelenthetem, hogy mindkettőnk számára az elsőszámú hős a Főnök!
És hál'Istennek itt vannak az Ő földi katonái is, csak hogy mégse pusztítsa el a bolygót az a mérhetetlen mennyiségű lelki mocsok, és az amerikai Watkins kiadó össze is állította a ma élő 100 legbefolyásosabb spirituális ember - human being - névsorát, amelyen legnagyobb örömömre az első helyen a kedvenc tanítóm, Eckhart Tolle végzett.
2. helyen a Dalai Láma, a 7-en Paulo Coelho, a 19-en Nelson Mandela szerepel, de itt van még a magyar származású László Ervin is a 31. helyen - csak hogy az ismertebbeket említsem.
De térjünk kicsit vissza a személyes kedvencemhez, többek között A most hatalma és az Új föld című bestsellerek írójához, Eckhart Tolle-hoz.
Rengeteget köszönhetek neki, de sajnos néhány mondatban nem lehet leírni a munkásságát, sem az életét, de legyen elég annyi, hogy a Németországban és Spanyolországban eltöltött boldogtalan gyermekévei után Angliában küzdött felnőttkori depressziós korszakával.
Aztán a 29. születésnapja után egy éjszaka mély lelki átalakuláson ment át, és szinte az egyik pillanatról a másikra világosodott meg.
Tanításaiban a "jelenlevést" hangoztatja, mivel a jelen pillanat az egyetlen hely, ahol az Élet föllelhető, és ahol az ember megszabadulhat az önző érdekektől túlzsúfolt egójától.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr712856877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása