Green machine

2010.04.07. 16:20

vidi

A Sons Of Kyuss-t, John Garcia és Josh Homme gimnáziumi szesztestvérek alapították a '80-as évek legvégén, a dél-kaliforniai Palm Desert nevű porfészekben.

A generátor-partyk királyai, a benzines áramfejlesztős örömzenészek, a fű alattvalói tolták a muzsikát, majd miután elfogyott a trombitás, lerövidítették a nevüket és Kyuss néven leszerződtek egy független kiadóhoz.

Megcsinálták Wretch! című lemezüket 1991-ben. Fos hangzás, maximális beleszarás, irgalmatlan feeling, bólogató kutyát sem érdeklés.

A második a Blues For The Red Sun lemezük apropóján a Master Of Reallity boss Chriss Gossal a további lemezeik producerével megszületik a desert rock-sound, amit csak ők és csak így lehet játszani.

Ezután is csak bitang és beleszarós albumokat csináltak, mindegyik elképesztő, ám a Welcome To Sky Valley után már hányt mindenki a mainstream lehetőségétől és 95-ben az ...And the Circus Leaves Town lemez után fűbe is haraptak.

Megszületett a legenda.

Akkor hagy szóljon a tavasz és a húsvét tiszteletére a sivatagi generátoros zöld gép. 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr701901970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása