Despotizmus

2010.08.05. 07:00

vidi

Csodálatos dolog az egy helyre tartozás, a gazdasági és társadalmi szolidaritás, a béke, a stabilitás, a biztonság, a közös érdekérvényesítés, az azonosságtudat és a sokféleség egy globalizált - ám velejéig romlott - világban, de egy dolgot ne felejtsünk el, az országok földrajzi és méretbeli különbségét akkor sem tudjuk megkerülni, hogyha mindenki szerint az EU az egy helyre tartozásról és a egyenlő bánásmódtól (is) szól.

 

Persze, ez jól hangzik, de nem így van.

Az EU sajátságos gazdasági és politikai nézeteit, a bürokrácia, a pénz és a támogatások függönye mögé bujtatva tálcán kínálja fel a nemzetközi pénzpiacnak, köztük természetesen a legbefolyásosabb Nemzetközi Valutaalap számára, azokat a satnya országokat, akik már amúgy is szopóágon voltak hosszú évtizedeken keresztül és szopnak természetese most is.

Tudom aki nyalni nem tud, szopni fog, de kell ez nekünk, mi a különbség az orosz zsarnokság és a nemzetközileg támogatott gazdasági szivattyú között?

Az IMF erőltette a 90-es években a privatizációt, ami ezen országok gazdasági és erkölcsi értékrendjét jól picsán is vágta és egy valóságos pöcegödörré változtatta a régiót. A célt persze elérték és azóta is úgy porszívózzák a pénzt, hogy a PROVIDENT hozzájuk képest maximum egy porseprű.

Utálom az uniformizált, túlszabályozott dolgokat, mint Csubakka a fodrászt, de legjobban azt a szemérmetlen pofátlanságot rühellem, ahogy ezek a pénzcsoportok kilopják a kicsi országok nemzeti függetlenségét.

Most ott tartunk, hogy gyakorlatilag megkerülhetetlen az IMF részvétele az uniós támogatásban, de ki nem szarja le, legyünk kemények és most az egyszer az életben menjünk végig az elkezdett úton.

Minek nekünk IMF, minek nekünk euro, csináljuk meg magunk, magunknak, csináljuk máshogy, legyünk mocskos punkok, pumacipős rockerek, diszkó patkányok az eminens egyenruhás hülyegyerekekből és szarjunk ennek a sok köcsögnek a fejére, majd samponra adunk nekik vissza nem térítendő kölcsönt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr952201303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása