Megadeth –Youthanasia

A Youthanasia a Countdown to extinction c. lemez után jelent meg, mely a fordulópontot jelentette a Megadeth munkásságában : az addig is igen gyenge, erőtlen, utánérzéses probálkozás, hogy trash metalt játszanak totális kudarcot vallott. Laza, de abszolút dallammentes power metal, mely a régebbinél nagyobb durranás próbált lenni, hallgathatatlan. Mustaine a Metallica óta nem találja magát, értékelhetetlen, amit csinál. Jobb érzésű zenészek ezt bizony nem nevezik gitározásnak, egyszerű sajtreszelés, semmi más. Nem véletlen, hogy a lemez borítója morbid és meghökkentő: fára felaggatott csecsemők! Ki tesz ilyet egy lemezborítóra. Eszementek!

Marty Fiedman és Nick Menza olyan szánalmas kettőst alkotnak, hogy inkább meghallgatom bármelyik Metallica számot, mint ezt a vackot.

A lemezen hallható dalok között egy sincs, mely hallgatható lenne, és 10-12 mp.-nél tovább benne hagynád a lejátszóban. A riffek ugyan elég kemények, de ellenben szánalmasak.

Az első számnak már a címére sem emlékszem, felesleges megjegyezni, meghallgatni még inkább felesleges.

A második szám igazi Megadeth, egy reszelős, hangutánzó riff, mely remekül illeszkedik az egész lemezbe: hallgathatatlan szánalmas vacak. A dal végén a gitárszóló olyan, mintha az öreganyám játszaná, csak visszafele.

A Tout Le Monde, igazi borzongató Megadeth szám. Borzongatóan szar.
Mustaine franciául énekel, pedig nem is tud. Urduúl jobb lenne. Az legalább vicces lenne, ez így katasztrófa.

A Youthanasia talán a legkeményebb dal a lemezen. A keményet persze nem úgy értem, hanem szleng értelemben. Írgalmatlan kemény dolog ilyen vacak, hallgathatatlan számot lemezre tenni, és ezért pénzt kérni. Még a letöltésre fecsérelt időt sem éri meg. A szám egyébként inkább egy vontatott, anális felhangokkal dúsított Lajcsi vagy Márió számra emlékeztet, semmint jófajta metálra.

Mindent összevetve, a Megadeth ezzel az albummal igazán klasszikusat alkotott, ennyi szart egy lemezre felhalmozni, azért valszeg ehhez is kell tudomány. 
 

Szánalomfaktor: (5/5)
Szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr91339736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása