Minthogy tegnap a Levszki Szófiát a Debrecen jól elverte és kiejtette a Bl-ből, talán nem mellékes megjegyezni, hogy 2006-ban a Barcelona, mint későbbi győztes éppen a Levszki Szófián keresztül jutott fel a csúcsra... Ráadásul egy igen emlékezetes mérkőzésen.


"Tudósítónk jelenti Barcelónából

Frank Barcelinho’o Futebol Clube Catalunia – Levszki Kurvagyengékvagyunk Szófia 5-0

1. perc. A bolgárok kezdték a mérkőzést, majd a kezdőrúgás után a játékvezető, Tarjeta Amarilla (aki meglepő módon egy Ronaldinhos pólóban futott ki a pályára) azonnal szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. A bolgár középcsatár értetlenül állt az események előtt, majd a „pacsemú” szó hagyta el az ajkát. A játékvezető habozás nélkül kiállította őt és 11-est ítélt a kezdőkörben elkövetett durva szabálytalanságért a Barcelona javára.
2. perc. A nagy tusakodás végén végül kicsit kéretve magát, de Ronaldinho állt a labda mögé, a 11-est azonban a kapu fölé bikázta. A bíró a büntetőt újrarúgatta, mert a rúgás közben a nézőtérről valaki bekiabált, hogy „sejbu”. Ronaldinho a bíró unszolására ismét nekifutott a 11-esnek, de ezt a kapus hárította egy látványos vetődéssel. A bíró azonban ekkor megvizsgálta a kapus kesztyűjét, és megállapította, hogy annak anyaga tartalmaz gránátvörös és kék részeket is, ez pedig alkalmas az ellenfél játékosainak és a bíró megtévesztésére. Ezért a kapust haladéktalanul kiállította.
3. perc. A bolgárok cserélnek, és legjobb gólvágójuk és kertészük, Todor Zsivkov helyére a cserekapus, Védov állt be. Miközben a bolgárok cseréltek, a játékvezető engedélyt adott Ronaldinhonak a büntető elvégzésére, aki így az üres kapura nem hibázott. 1-0.
4. perc. Egy hazai támadás végén a bolgárok 16-osánál bedobásra gurult ki a labda. A bolgárok végezték el, a balhátvéd Bedobov hazadobta a cserekapusnak, Védovnak a labdát, aki megfogta azt. A bedobást a játékvezető kezezés miatt lefújta és ezért szabadrúgást, valamint a kapus kezezése miatt egyúttal 11-est is ítélt. (A visszajátszás is egyértelműen tanúsította, hogy a bolgár játékos valóban kézzel végezte el a bedobást). Mivel a kapus is, meg a védő is utolsó emberként ért a labdához, a játékvezető mindkettőt kiállította. Mivel a bolgároknak már nem volt cserekapusuk, ezért nem cseréltek és 7 mezőnyjátékossal folytatták a nem mindennapi, egyenlő erők küzdelmét hozó játékot.
5. perc. Az oldalvonal mellől megítélt szabadrúgást Ronaldinho, a 11-est pedig Ronaldinho értékesítette, így az eredmény ekkor 3-0 volt a hazaiak javára. Pompás kezdés.
6. perc. A Barcelona ekkorra már komoly mezőnyfölényt harcolt ki a 7 mezőnyjátékossal, kapus nélkül felálló Levszki ellen, akik hősiesen küzdöttek.
7. perc. A játékvezető hősies küzdésért ismét kiállított egy bolgár játékost, Herovot, aki nem is reklamált.
8. perc. Remek, szellemes támadást vezetett a Barcelona a bal és jobb oldalon egyszerre. Ronaldinho kettőt dekázott a bal lábával, majd hármat a jobbal. Ezt követően odafejelte a labdát Ronaldinhonak, aki mellel átvette, majd egy bicikli csellel megindult középre. Oxival továbbpasszolt az egyedül hagyott Ronaldinhonak, aki egy remek csel után Ronaldinhot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ronaldinho azonban annyira önzetlen volt, hogy sarokkal haladéktalanul Ronaldinhohoz továbbította a labdát, aki az üres kapuba bombázott. 4-0. Pazar akció volt, talán a játéknap legszebb gólja.
9. perc. Ismét 11-eshez jutott a Barcelona. Frank Rijkaard vezetőedző-manager a kispad mellett, a managerek számára felfestett területen belül megbotlott. A játékvezető éles szemét ez nem kerülhette el, és jogosan büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt Ronaldinho 600 leváért magabiztosan értékesítette. 5-0.
10. perc. Váratlan közjáték tovább borzolta a kedélyeket. Valaki egy csipszes zacskót dobott be a pályára. Ronaldinho azonban megőrizte lélekjelenlétét, felemelte a földről a csipszes zacskót és azzal felszaladt a lelátóra és azt „Mama, chao ma?” szavak kíséretében átadta az ott helyet foglaló édesanyjának.
11. perc. Ronaldinho nagy vastaps közepette ért vissza a pályára, ahol a játékvezető felmutatott neki egy sárga lapot túlzott pályaelhagyásért. Ronaldinho ekkor sírva fakadt, mire a játékvezető a sárga lapos figyelmeztetést visszavonta és vállveregetéssel figyelmeztette a magáról megfeledkezett, de egyértelműen megbánást tanúsító extraklasszist. A kialakult döbbent csendben átadták Ronaldinhonak a nemes cselekedetéért járó fer pléj díjat, és két rekesz Pepsi Kólát, illetve egy Lutra matricás albumot, amibe Ronaldinho fényképeket kell beragasztgatni.
45. perc. A félidőben már több gól nem esett, noha a Barcelona nagy mezőnyfölényt alakított ki, de előbb Ronaldinho, majd Ronaldinho, a lefújás előtt pedig Ronaldinho is kihagyott egy óriási helyzetet.

A szünetben Rijkaard mester valamennyi cserejátékosának kemény bemelegítést rendelt el, így várható volt, hogy a folytatásban Ronaldinho, Ronaldinho és akár Ronaldinho is pályára léphet.

Ahogy az várható volt, a holland mester a szünetben hármat cserélt, így Ronaldinho helyett Ronaldinho, Ronaldinho helyett Ronaldinho, Ronaldinho helyett pedig Ronaldinho futott ki a második félidőre.

A második félidőben Ronaldinho 2 esetben szabadrúgásból, egy esetben pedig fogsorával veszélyeztetett. A szabadrúgások közül az elsőt a lelátóra, a másodikat a sorfalba lőtte. A pókot azonban gyönyörű mozdulattal harapta ki a sarokból, mely során fogsora teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, így a játékvezető jogosan gólt ítélt. 6-0.

99. perc. A játékvezető többször is hosszabított, először 2, majd 4, végül újabb 3 percet, mert Ronaldinho még nem lőtt gólt a mai napon, és ezt még feltétlen engedni akarta. Aztán közvetlen a lefújás előtt Ronaldinho szögletét Ronaldinho a rövid saroknál megcsúsztatta, a hosszú sarkon Ronaldinho egy látványos csukafejessel visszafejelte a labdát középre, és a jó ütemben érkező Ronaldinho egy kiváló felhőfejessel jutatta a kapuba a labdát. 7-0.

A spanyolok kapujában Ronaldinhonak lényegében nem akadt védeni valója. Ronaldinho játéka viszont fantasztikus volt, nagyszerű napot fogott ki a klasszis, és szinte minden poszton kiválót teljesített.

A játékvezető nagyobb hiba nélkül, azonban a vendég Levszki javára enyhén elfogultan bíráskodott. Egyetlen súlyosabb hibáját a 62. percben követte el, amikor a Lopov ellen elkövetett szabálytalanságot követően Lopovot nem állította ki, és nem engedte, hogy Ronaldinho büntető rúgást végezzen el.

A jövő héten a Barcelona Brémába látogat, ahol a helyi muzsikusokkal felálló Verd El Bremen ellen játssza következő mérkőzését." 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr961339215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugyifiu 2009.08.26. 11:04:55

Ezt a hosszú (legalább 24 raklapnyi) szart ki a franc fogja végigolvasni???
Döcögös az indulás......

Etelközi Vata 2009.08.26. 11:11:20

Tolsztojnak is ezt mondta a kiadója, mikor bevitte az egyik kisregényét...

3 percnyi pornó helyett simán végig lehet olvasni...
süti beállítások módosítása