Cliff Burton

2011.09.27. 06:06

vidi

Pontosan negyed századdal ezelőtt, 1986. szeptember 27-én hajnalban Svédországból Dániába tartva egy tragikus buszbalesetben életét vesztette Cliff Burton, a valaha élt egyik legjobb és leginnovatívabb basszusgitáros, akinek játékát három zseniális Metallica lemez őrzi.

Még nem volt huszonöt éves, de kivételes tehetsége és elképesztő játéka a mai napig érezteti hatását. "Emlékszem, a Ride The Lightningon például betegre hallgattam a játékát, és mégsem tudtam rájönni, miket penget!"- mondta Jason Newsted, aki szintén nem kispályás. 

A legjobban ismert tisztelgés Burton előtt az In My Darkest Hour című dal a Megadeth-től. Mustaine, aki nagyon jó barátja volt Cliff-nek, miután hallott barátja haláláról, magába roskadva azonnal megírta a dal zenéjét. Mint a legnagyobb Megadeth rajongó, én ezzel a csodával tisztelegnék egy kivételes tehetség előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr313259778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása