A 20 éves jubileum alkalmából a debreceni trió a kiéheztetett rajongókat meglepte egy életmentő lemezzel, lélegezzék-egyék-vigyék, meg amúgy is ’Minden jót’! Tény, hogy van a magyar rockzene és van a Tankcsapda, aminek egyenes folyománya, hogy jelen helyzetben bármit megtehetnek, akármit. Ha Lukács a szobatakarítás fontosságáról értekezne egy egész lemezen, miközben Cseresznye citerázik, Fejes meg porszívózik közben, azt is vinnék, mint a cukrot! Fúj!

De itt nem erről van szó. A hitelesség kedvéért a 'Minden jót' egy dalokkal telepakolt rock lemez, minden körítésével, rendes marketing, dedikálás, riporthegyek, ami kellhet, de minek?

Parasztvakítás az egész, ez az álca már az első taktusnál lehullik, el sem hiszem, hogy ilyet és így hallok 2009-ben egy mindent vivő rock bandától!

Szánalmas, hogy ennyire beleszarnak az egészbe, ha meg ennyit tudnak, akkor a címnek megfelelő elköszönés után, el lehet menni messze, hogy többé ne is láss(uk) őket. A csajom (bocs Bébi, persze a feleségem vagy, de így viccesebb!) miatt végighallgattam becsülettel, - sőt a kocsiban is, ha együtt mozgunk, akkor is szokott ez szólni - de komolyan nem hiszem el sokadszorra sem, amit hallok, főleg annak tükrében, hogy rengeteg magyar muzsikát cuccolok és a különbség egyszerűen döbbenetes.

Mi volt a cél, nem értem, minek, miért, hogyan?

A 'Minden jót', ahogy az összes többi lemezük is vér szánalmasan szól, ilyen bilihangot szerintem Nagymama is össze tudna tekergetni, még a gyerekek gagyiszimpije is jobban szól. Egy triónál, pont a megszólalás a lényeg, itt mindennek külön és együtt is pengén kellene szólni, vagy ha nem megy, akkor lehet venni a sarki tűzépben egy raklapot egyéb felhasználásra. A dob szokás szerint ótvar nyekergés, Cserkó még csak-csak, némi Lukács nyöszörgés és semmi dög, együtt meg krumpli az egész. Lemmy ’60 felett csak szopatok!’ Kilmister és csapata az őskorban is jobban szólt, még akkor is ha épp ittak egy kocsmában. Szerintem a TCS miatt sokan még ingyen is megcsinálták volna referenciának a hangzást, most nem is sorolnék neveket, de minimum százhárom ember van, aki füldugóval is jobbat csinál ettől.

Ez így egy vicc!

Kíváncsi lennék, mikor a nagy megmondó Cserkó betolja az autómagnóba mondjuk az új WMD-ot, mit gondol magában? Azért őket írom, mert már eljátszottak jól egy TCS számot, ami a fiúknak soha nem sikerült koncerten, nézd meg, pislognak is rendesen, főleg Fejes doktor?

A 'Minden jót' ettől függetlenül egy tipikus Tankcsapda-korong, tehát meg lehet hallgatni, de sajnos ez most is kínszenvedés a javából, ráadásul szánalmas önismétlés szinte minden téma, a Nincs fék már harmadjára feltolt ’sláger’, legalább a szöveget ötletesen megváltoztatták a fiúk. Vicc! Ha már a szövegeknél tartunk, hát Lukács kiégett, mint Baló György autója az MTV ostromnál, amit szerintem ő is érez és önironikusan tudtunkra is adja pár visszautalással. Talán Cserkó fejlődött csak az évek alatt, aki ha így folytatja és nem vigyázz még jó kis gitáros is lehet.

Nem részletezném a számokat, mert sajnos mind hallgathatatlan, azonban le a kalappal a srácok előtt, 20 év, tucatnyi koncertsláger, csarnok és stadion turné, sziget majdnem teltház, egyebek. Tisztelet Urak!

Egy jó szám van, mégpedig a címadó, de sajnos az is szar, de ettől függetlenül biztos sok embernek tetszeni fog, mint például a kedvesemnek és a nagyfiamnak is.

Az autóban...

"….és már csak fel kell ülni a hátára, mint egy hátaslónak a vágtára, persze készülj mert leszállni aztán nem lehet!"

- Anya ezt ki mondta?

- Lukács Lacibácsi fiam!

Nekem ez sajna a legalja alatt van minimum kettővel, úgyhogy gyerekek marad a koncert, ott még hozzá lehet aljasodni a zenéhez. 

R’n’R

Szánalomfaktor: (5/5)
Szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr361546475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pidon 2009.11.23. 16:26:42

hánemmondom hozzáaljasodnék Lacihoz:))))

Etelközi Vata 2009.11.24. 20:48:22

A TCS egy igazi raklap fos. Már ha zenéről beszélünk, mert ők AZT sose játszottak. Lehet, hogy jók a szövegeik (leszarom, a hangszer nem arra van...), de akkor verses kötetet adjanak ki, ne ilyen szarokat. Vérlázító, hogy ezért emberek pénzt adnak ki...

vidi 2009.11.26. 10:04:47

Meghallgattam pár számot még 1x, de még rosszabb, mint elsőre! Nagyon rossz!
süti beállítások módosítása