VI. szín: Róma

2011.05.24. 11:45

vidi

A Nemzeti Színház szokásos évértékelő sajtótájékoztatóján Alföldi Róbert igazgató igencsak színvonalas beszámolója után lehetőség volt kérdéseket is feltenni.

Ekkor jött a Jobbikos jégkrémet nyalogató, pontosabban szopogató Sinkovits Szilvia tévés szépasszony, aki megalkuvás nem törően rákérdezett Alföldi Robira, hogy: ’Azok után, hogy Nagy József műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra, nem gondolja, hogy le kéne mondania?’.

Amire rögtön jött a teljesen egyértelmű válasz, hogy: ’Nem!’.

Robi látva a menyecske mindent átható intellektusát, visszakérdezett, hogy melyik előadás alapján alakult ki ez a véleménye, mire az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabot, de viszont látta Madách Az ember tragédiájában a római színében az ominózus orális jelenetet.

Robi erre úgy reagált, hogy jó szívvel ajánlja, olvassa el figyelmesen a római színt. Az újságírónő ekkor feltette a mindent vivő kérdést, feladva a labdát: ’Ön ezt egy 12 évessel megnézetné?’ Innentől jön az igazán ütős rész: 'Meg bizony!'- hangzott a válasz, majd Robi igencsak jó ütemérzékkel hozzátette: ’Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében!’.

Love-game!

Alföldi Robit eddig is nagyon bírtam, de most még feljebb lépett a szememben jó néhány lépcsőt. Egyébként Robi elképesztően tehetséges, roppant exhibicionista színházi ember, nemcsak jó színész, és szinkronhang, hanem egyedi látásmódú és kreatív rendező, valami, ahogy az eddigi munkásságából kiderült szakmailag felkészült, demokratikus vezető is.

Színházi vezetőként az eddigi megnyilvánulásai alapján felvonultatta a szocio-emocionális és interperszonális készségek egész skáláját, ami kiegészült egészen magas szintű intellektuális és vállalkozói készségekkel is. A Nemzeti Színház élén nem is lehetne jobb ember, az egyszer biztos.

Viszont Robi az előzőeknek megfelelően igencsak megosztó személyiséggé vált, ami elsődlegesen a féltékenység és az elvakult politikai és álszent vallási függöny mögül szakértőző agyhalott politikusok generálnak.

Itt van például a legaljaman, vagyis Pörzse ’Csillagösvény’ Sándor. Sándor ugyanis egy roppant gigantikus fallosz, egy szuperfasz a maga valójában, aki mióta bekerült a parlamentbe folyamatosan Robival van elfoglalva.

Az ominózus mondatra is kellően empatikusan reagált, mikor is megjegyezte, hogy ha ő jelen lett volna a sajtótájékoztatón, ’abból bizony botrány lett volna’ és persze jó Jobbikos módjára megjegyezte: ’kimostam volna a száját, lehúztam volna a klotyón'.

Sándor, kőkemény ősmagyarszittyamacsóként talán zavar a meleg?

Úgyhogy a csürhe nem nyugszik, folyamatosan pörögnek Robira, amíg ki nem provokálják a lemondását vagy a lemondatását.

Robi ne hagyd magad felültetni, csináld, ahogy eddig csináltad, az ugyanis, ahogy az eddigi eredmények mutatják igencsak jól tetted!

Hajrá!


A római szín egyébként egy céltalan életforma csődjét festi le, miközben a városban iszonyatos dögvész pusztít. Sergiolus (Ádám) züllött, de örömmentés tivornyában vesz részt, Miló (Lucifer) „gúnyos mosollyal és hideg szemekkel” figyeli a őket. A megmentő Júlia (Éva) a mocsokból a paradicsomba való visszavágyódást ébreszti fel Ádámban. Súlyos, nekrofíliával átitatott szín, az egyszer biztos.

Részlet:

LUCIFER
No, majd hivok új vendéget közénk.
Talán megifjult kedv is tér be véle.
Hej! hozzátok be, szolgák, ízibe,
Ki fáklyafénnyel erre útazik.
Csak megkináljuk egy pohár itallal. - -
(A halottat nyílt koporsóban behozzák, s az asztalra helyezik. Kísérete a háttérben marad. Lucifer ráköszönt.)
Igyál pajtás, holnap nekem, ma néked!

HIPPIA
Talán inkább csókot kivánsz?

LUCIFER
Öleld meg,
És lopd ki szájából az obulust.

HIPPIA
Ha tégedet csókollak, őt miért ne?
(A halottat megcsókolja. Péter apostol a kíséret közül kilép.)

PÉTER APOSTOL
Megállj, a döghalált szivod magadba.
(Mindnyájan visszaborzadva, helyükön felemelkednek.)

MIND
A döghalál - rettentő - félre innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr672928437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása