Diploma

2011.05.06. 13:21

vidi

Már egyszer leírtam, hogy semmi, de semmi értelme nem volt tovább – addig se nagyon volt, mert hülyeségeket kellett – tanulnom, diplomáznom ebből-abból, mert egyrészt felesleges időhúzás és értelmetlen agydagasztás volt az egész, másrészt lassan már semmit nem érnek a papírjaim, nem azért mert eltűntek, hanem azért, mert azóta mindenki, aki csak kilát a fejéből, semmi perc alatt lediplomázhat, akár az említett fejből kinézésből is.

Miért?

Mert ebbe az elcseszett országban annyi egyetem és főiskola lett 20 év alatt, hogy már azok is, akik komolyak és köztudottan kőkemények voltak simán beugrottak a vicc kategóriába, de a legtöbb még lejjebb is esett. Komolyan az én ismeretségi körömben legalább tucatnyi ember van, aki olyanból és ott diplomázott, hogy életemben nem hallottam róla, kritikán aluli az egész lássuk be, sőt van olyan is köztük, aki még a nevét sem tudja helyesen leírni lányos zavarában, de ettől függetlenül rázza magát, mint a vizes kutya.

Szánalmas, én szégyellem magam, hogy tanultam, pedig egy lusta és szorgalmatlan dög voltam.

És mi van itten megint, a vörös arcú inaktív agyú barmok, már megint hőbörögnek, hogy a kormány – teszem hozzá – teljesen jogosan a jelenlegi 29-ről jelentősen lecsökkentenék a felsőoktatási intézmények számát, hogy újra értelmes szintérré tegyék a placcot, ahonnan a jövő értelmisége kisétálhatna a fénybe.

Megszűnne végre a diploma szerzési és adási kényszer, ami sajnos a színvonal ilyen mélységű csökkenésével szinergikusan erősítő hatású volt egymásra, sajnos. Ahogy egyik kedvenc blogtermem fogalmaz: „A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása.”

De miért van, hogy minden üresen kongó fejű is elhivatottan meg akar felelni és papírt akar szerezni, önnön ámítása mellett a nem létező, meg nem tanult és tovább nem használható tudásából?

Biztos van több válasz is erre, de az tény, mikor még én bohóckodtam diplomaügyileg még vért kellett izzadni. Elkezdték, elhullottak sokan, jöttek, mentek az emberek, reszkettek a zárthelyiken, reszkettek a szigorlatokon, nem lehetett csak úgy hosszabbítani, ki volt hegyezve az egész a értelmes fejlődésre, kvázi tudása, még bírt némi nemű értékkel és tisztelettel az egész, már ha letolta az a szerencsétlen az 5 (+2-3) évet. (Nem akarok nagyképű lenni, pedig az vagyok, de a mérnökim első évében a hobbidiplomások 99%-a ment volna a levesbe, az tuti!)

De jött a mindenható, beengedte a pénzt, jött a szemlehunyás, jött a korrupció, jöttek a gittegyletek és jött vele a jó nép is, mert ez jó és ezzel ő is jobbnak érezte magát.

Most le kell dönteni a szilárd alapokat nélkülöző és egyébként tök felesleges oktatási kártyavárakat, mert ezt és így már nem lehet és nincs is értelme fenntartani! Én is hozzájárulnék ehhez, visszaadok önként egy diplomát, vegyétek, vigyétek, a seggeteket kitörölni biztosan jó lesz.

Ha már a seggtörlésnél tartunk, mindenkinek megvolt a királyi esküvő az ködös-esős Albionban? Akinek nem, az menjen el szarni, mert körülbelül annyit ért az egész, pontosabban nem, mert szarni jobb! Bocsánat kaki!

Komolyan milyen már ez a királyi család?

Betonarcú Charles hercegbá, aki saját maga klónja, vagy az új nője, aki annyira szép és okos, mint egy halott jeti, vagy ott van a hősi faszhalált halt csodálatos, tüneményes, sósborszesz csodahercegnő, akit csak csárliherceg nem dugott meg, rajta kívül ugyanis mindenki megcafatolta, még a ménes lovai is megcsinálták ezt a szerencsétlen, ezt onnan lehet tudni, hogy a lovakra hasonlít az egyik – nem most nősült – hülyegyerek, a vörös fejű Henry, akit Alfred Stokes biztos minden nap pofán verne, márha értitek mire gondolok!

Na irány a szarda, ez nagyon szar lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr232882151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adofizetomagyar 2011.05.09. 10:17:00

Ez kurva jó lett, minden szó szentírás ;)
süti beállítások módosítása