Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, végre kiderült, hogy kit vesznek fel egyetemre, főiskolára a majdnem 140 ezer jelentkező közül. Láss csodát már az első körben brutálisan sokan, 98 ezren nyertek bebocsátást a tudás templomába, hogy elcsesszenek még 3-5 évet az életükből.

A felsőoktatási intézménybe való bejutáshoz az idén sem kellett sehol a maximális 480 pontot elérni. A legmagasabb pontszám 462 volt, ennyivel juthattak be a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás, globális lopás szakára. Orvosi képzésben, intézménytől és paraszolvenciától függően 418 és 434 pont közötti eredményt kellett elérni a bejutáshoz, az értelmetlen jogászképzésben 409 és 426 pont közöttiek a pontszámok az államilag finanszírozott képzésben. A szánalmas, minden írástudatlant és beszédhibást a médiába kommunikáció szakra 401–452 pontot kellett elérniük a tanulóknak ahhoz, hogy felvegyék őket valamelyik egyetemre, főiskolára. A agyament pszichológia szakra 444 és 449 közötti pontot kellett teljesíteni a sikeres felvételhez. Mérnöknek elért pont nélkül is be lehetett jutni, csak egy számlát kellett beküldeni rotring csőtollról.

Magyarországon lassan már mindenkinek lesz diplomája, de minek?

Én személy szerint, ha agyonvernének sem járnék újra egyetemre, semmi értelme nincs, kell egy jó szakma és kész, nem kell ezt túlvariálni, teljesen értelmetlen. Van 2,5 diplomám, de egy semmihez sem értő szakbarbár fasz vagyok, aki állandóan a paprika tv-t vagy discovery-t néz, hogy milyen jó lenne inkább michelin csillagos séfnek vagy valami építőembernek lenni. Egyetemi szintem tanulni teljesen értelmetlen, csak időhúzásra és a szülők agyonpumpolására jó, no meg a folyamatos bulizásra, italozásra. Szánalmas az egész, pontosabban raklapfos, hogy a blognál maradjunk.

Ha valakit nem vettek fel egyetlen általa megjelölt képzésre sem, ne aggódjon lehetősége van a pótfelvételi eljárásba való jelentkezésre, ahol a határidő augusztus 10. illetve fontos tudni, hogy a pótfelvételin azok is részt vehetnek, akik nem felvételiztek még 2010-ben.

Nyugodjatok meg, mindenkit fel fognak venni és legalább olyan hülyék lesztek mjad, mint én, de ha rám hallgattok inkább legyetek valamelyik szakma mesterei, hagyjátok az egyetemet másra, mert a leendő diplomátokkal már most kitörölhetitek a seggeteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr42176573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo.blind 2010.07.27. 09:52:33

Így van! Mindenki legyen környezetvédelmi faszkártya, vízgazdálkodási elágazással foglalkozó köcsög, mint jómagam!
süti beállítások módosítása