A blogunk akadályokat nem ismerve, kitartó munka, valamint hosszas szervezés után egy rövid interjút készíthetett Sólyom László leköszönő köztársasági elnökkel, amit természetesen szeretnénk veletek megosztani. 

Raklapfos: Tisztelettel köszöntjük Köztársasági Elnök Úr! Szólíthatjuk már esetleg Laci bácsinak?

Laci bácsi: Kategorikusan kijelentem, hogy nem. Meg is mondom miért. A köztársasági elnök méltósága, nagyra becsült személyem, valamint a nép iránti alázatom megköveteli, hogy a titulusomnak megfelelően szólítsanak, ezt természetesen a családomban is elvárom.

Raklapfos: Tudomásul vesszük Köztársasági Elnök Úr a kérését, elnézést is kérünk sebtiben. Miután csak néhány kérdésre van lehetőségünk, rögtön a közepébe vágnánk. Hogy fogadta azt a hírt, hogy az Országgyűlés az Ön lakásának megvásárlására, felújítására a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetésében 340 millió forintot biztosított.

Laci bácsi: Ahogy az előzőekben fogalmaztam, a volt pozíciómban nem titkolt provokatív lépésekkel próbálta visszaállítani a köztársasági elnök méltóságát, ahhoz meg elengedhetetlen a pompa. A pompát, a fényűzést, mondhatni a luxust mindig megköveteltem magamnak, vegye mindenki tudomásul, hogy ez jár a hivatalhoz. Ennek fényében a 340 millió forintot igencsak kisstílűnek érzem, de sziklaszilárd jellemem és a haza iránti feltétlen hűségem okán nem vitatkoztam az összeggel, noha még egyszer mondom nagyon keveslem!

Raklapfos: Az a hír igaz, hogy a méltán híres pompa és luxus kedvelése a hivatalba lépésekor nem kis fejtörést okozott a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI), ugyanis egész Budán nem találtak olyan villát, amibe hajlandó lett volna beköltözni?

Laci bácsi: Természetesen igaz, azonban a kompromisszum készségemet dicséri, hogy végül a Béla király úton álló rezidenciába beköltöztem a feleségemmel. Sajnos ebben lakott elődöm, Mádl Ferenc is, aki annyira lelakta a villát, hogy gyakorlatilag teljesen át kellett alakítani. A KVI több száz millió forintot költött arra, hogy az igényeimhez igazítsa az ingatlant. Sajnos az átalakítás nem ment zökkenőmentesen, Erzsébet Asszony (raklapfos: A Köztársasági Elnök Úr felesége) többször is feltörette az újonnan lerakott és kicsiszolt méregdrága márványburkolatot a kivitelezővel, mivel sokadjára sem tetszett neki a mintázata, ha jól emlékszem a hatodik variáció, az olasz természetes tört márvány burkolat felelt meg végül neki. Fontos itt megjegyeznem, hogy költségeket nagyban növelte, hogy szinte mindent Spanyolországból kellett meghozatni, bútort, szanitereket, függönyöket, csempéket, mivel itthon sajnos ezen igen magas igényszintre sem a gyártók, sem a forgalmazók nincsenek berendezkedve.

Raklapfos: Ezek után elég nehéz elképzelni, hogy valójában milyen ház is illik Önhöz. Felvilágosítna minket?

Laci bácsi: Az elmúlt időszakban öt ingatlant kínált fel az állami vagyonkezelő, de lássuk be mindegyik ajánlat "alkalmatlan és költséges" volt, emberi léptékű, számunkra megfelelő családi ingatlan nem szerepelt a felkínált épületek között. Itt hangsúlyoznám ez emberi léptéket, ami az én olvasatomban egy minimum 250 négyzetméteres budai hegyvidéki villát jelent.

Raklapfos: Ha jól tudom az álomingatlan egy belsőliftes, három szintes ikerházfél, aminek már titkosszolgálati eszközökkel felkutatták a tulajdonosát és úgy néz ki mindenben megfelel. Azt tudja kedves Köztársasági Elnök Úr, hogy 4 emelt alatti társasházakban nem szükséges liftet telepíteni, de ebben a lakásban önmagában van. Nem gondolja azt, hogy ez felesleges fényűzés?

Laci bácsi: Természetesen a leadott hivatalom tekintélye megköveteli a fényűzést, ezért én nem tartom ezt különösebben nagy problémának, főleg annak tükrében, hogy egyre nehezebben mozgok a feleségemmel, sajnos az idő kivételes személyem felett sem szállt el nyomtalanul, pedig több tiszteletet is mutathatott volna az irányomba, főleg egy ilyen nagyra becsült tisztség betöltését követően.

Raklapfos: Ha nem tévesek az elképzeléseink, Önöknek van egy fia és egy lánya. Egyiknek 4, másiknak 5 gyereke van. Népes család az öné. Elárulná hogyan gondoskodott róluk?

Laci bácsi: Természetesen ez eddigi hivatalaimban mindig törekedtem a haza szolgálata mellett a család összetartására és anyagi gyarapodására is. Nem titkolom, hogy már mind a 9 unokámnak van saját lakása, némelyiknek már autója is. Büszke vagyok rá, hogy ezekre a nagypapjuk, pontosabban a Köztársasági Elnök Uruk kereste meg a pénzt.

Raklapfos: Az nem zavarja ebben az örömteli helyzetben, hogy a számlát minden esetben az ön szeretett országa, vagyis mi álltuk?

Laci bácsi: Természetesen nem, ugyanis a köztársasági elnök méltósága, nagyra becsült személyem ezt megérdemli, pontosabban elvárja.

Raklapfos: Mi úgy gondoljuk, hogy ezen titulust természetesen megtartva, az ország egy szerényebb, de személyre szabottabb ajándékkal is búcsúzhatna megbecsült államférfiaitól. Mire is gondolunk? Árpi bácsinak például egy Új-Zélandi kalandtúra a Gyűrűk Ura forgatási helyszíneire a Zsákos Frodót alakító Elijah Wood idegenvezetésével. Feribácsinak lehetne mondjuk a legjobb Beverly Hills-i plasztikai sebésznél egy komplett arcplasztika. Önnek pedig, mivel sok az unokája egy párizsi Disney World családi hosszúhétvége teljes ellátással lehetett volna az ajándék.

Laci bácsi: Kikérem magamnak, nekem a villa jár és mindent amit eddig kaptam megérdemeltem.

Raklapfos: Köszönjük az interjút!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr872350530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo.blind 2010.10.06. 15:01:09

Utolsó ajándékként talán az idei Raklapfos-díjat is megérdemli, nem?
süti beállítások módosítása