Állatok világnapja

2010.10.04. 11:00

vidi

Ma van az állatok világnapja, ami az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója!

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nem csak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Hát ezzel momentán vitatkoznék, de nem az állatok tekintetében.

Egyébként ha tudnék én is beszélgetni az állatokkal biztos, hogy egy rinocérosz orrszarvúval váltanék egy pár szót.

Én nagyon szeretem az állatokat, legfőképpen a tv-ben nézni, kedvenceim a valódi szövetes állatok, pontosabban a sugaras szimmetriájúak, különösen az ősszájúak közül a vedlő állatok, illetve az újszájúak közül a tüskésbőrűek valamint a gerinchúrosok, de természetesen azokat szeretem a legjobban, amiket meg lehet enni. (Ebédre be is tolok valami négylábú alkotórészt!) Aki egyébként nem tudná, a gerinchúrosok közé tartoznak a halak, a kétéltűek, a hüllők, a madarak és természetesen az emlősök.

Akkor javaslom ünnepeljük együtt az állatokat, mert az állat jó dolog. Rengeteg állat van és ezek közül mindegyik hasznos és fontos eleme a földi életnek. Persze-persze, ha az összes macska megdöglene nem igen esnék kétségbe, de ezt most hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr622343431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo.blind 2010.10.04. 13:04:22

A macskák néha napján el vannak intézve egy-egy lövőcsellel, és a sikló sem jött azóta vissza. :)
Bársony Bálint meg alapzenész!

Etelközi Vata 2010.10.05. 10:34:16

Nekem a kedvenc állatom az orszarvú.
Azt utdtátok, hogy az állatok két csoportba sorolhatóak? Vannak az orszarvúak és az orszarvatlanok.
Az orszarvúak közé csak az orszarvú tartozik.
süti beállítások módosítása