Ektomorf baszod

2010.07.06. 09:50

vidi

Az Ektomorf talán az egyetlen világban is elismert honi zenekar, akik elementáris, roppant szuggesztív módon tolják a cigány népzenével ötvözött zsigeri zúzdát, amitől - a természetes áthallásoktól függetlenül (Sepultura, Soulfly, …) - hihetetlen egyedi a csapat.

Mint minden zenekarban, itt is masszív diktatúra van és a diktátor nem más, mint Farkas Zotya, a extrém metal underground egyik legnépszerűbb és leghitelesebb alakja.

A zenekart még Jocó tesójával alapította 1994-ben és sajnos ebben a tetves országban a származásuk igencsak sokáig megpecsételte a sorsukat, de a kitartó, megalkuvás nélküli munka meghozta a gyümölcsét, ma külföldön az egyik legsikeresebb magyar együttessé váltak, öregbítve a magyar metál hírnevét, bekapcsolva egy csomó fiatal csapatot a nemzetközi vérkeringésbe.

1996-ban jelent meg első albumuk 'Hangok' címmel és rögtön mindenki elkezdte őket sepulturázni és persze cigányozni. Szánalmas volt az egész, de ettől csak keményebbek lettek és két év múlva megszületett a simán 'Ektomorf' címen kiadott második album, a gyűlölet és erő esszenciája, rajta egy olyan nyitó hármas gyorsvonattal, amitől az embernek rögvest leszakad a feje, sorrendben: Nem Engedem, Vér, 393.

Ezt a mai napig hallgatom, egyszerűen nem tudok betelni vele. Volt egy időszak is valamikor ezután, mikor állandóan a 'Nem engedem'-et daloltam, amivel sikerült mindenkit kikészítenem a környezetemben.

 

"....NEM ENGEDEM! NEM ENGEDEN! NEM ENGEEEDEM!" 

A harmadik és egyben vízválasztó lemezük, a 'Kalyi Jag' 2000-ben jelent meg, amitbe tökéletesen eltalált roma eredetű zenei motívumokat is csempésztek, a dallamviláguk innentől kezdett szervesen magába foglalja romaságukat is.

A Kaly Jag után kiköltöztek Németországba és innen elképesztő nemzetközi karriert futottak be, ontják a jobbnál, jobb, már angol nyelvű lemezeket és aktív tagjai a metál zene életnek.

Bulvár hírek, érdekességek :

  • Németországba költözésükkor annyira nem volt pénzük, hogy Farkas Joci, Zotya tesója akusztikus gitáron spanyol témákat, Gypsy Kinget, meg hasonlókat játszott, hogy legalább kajára legyen pénzük.
  • Az Ektomorf olyan nagy fesztiválokon rendszeres fellépője, mint a Wacken, a Rock am Ring, a Rock im Park, vagy a With Full Force.

  • 2007-ben a Sziget fesztivál Soulfly koncertjén Max Cavalera a színpadra szólította Zotyát, majd együtt elnyomták a Sepultura klaszikusát a "Roots Bloody Roots"-ot. Hű ez milyen jó volt!
  • Zotya szerepelt a Rtl Klub fókuszában, ahol elmesélte a történetüket, volt mezőkovácsházai felvétel is, teljes döbbenet, mindezt főműsor időben. Respekt!
  • Mikor régebben Kazincbarcikán játszottak, Gampééknál aludtak Sajószentpéteren.
  • Janó ’Sörminiszter’ Misi is játszott a bandában.
  • Zotya régebben rózsaszín gitárral dózerolt, ettől még keményebb volt a téma.
  • Zotyának brazil lány a barátnője.
     

Ektomorf: Vér

Dühítő az a gondolat
Hogy nekem kétszer annyit kell tennem
Azért hogy elfogadjanak és megbecsüljenek
Mert én nekik büdös vagyok

Túl fogom élni
Túl fogom élni
Túl fogom élni

Hátba támadnak szemét módon
A gyenge pontjaim folyogatják
De én talpra állok, nem hajtok fejet
A gyűlöletem hadba áll

Túl fogom élni
Túl fogom élni
Túl fogom élni

Ez az életem

Irgalomra nincs szükségem
Nem kérem, hogy sajnáljanak
A vér nem válik vízzé
Soha nem tagadom meg magam

Túl fogom élni
Túl fogom élni
Túl fogom élni

AZ EKTOMORF MOST:

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr122132749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása