R.I.P. Dime

2009.12.08. 17:00

vidi

2004. december 8-án éjjel Dimebag a Damageplannel koncertezett egy Alrosa Villa nevű klubban Columbusban, Ohio államban, mikor egy korábbi tengerészgyalogos faszkalap Nathan Gale háromszor fejbelőtte. Ezt követően a basszugitáros Bob Zilla felé fordult, utána Dime bátyja Vinnie a dobos volt a célpont, majd a közönség, ahol meg is ölt még három metálarcot. A döbbenetnek az vetett véget, mikor egy véletlenül a helyszínen tartózkodó szolgálaton kivüli rendőr szarrá lőtte egy Remington shotgunnal, kilenc kilőtt golyóból, nyolc a mocsok pofáján landolt! Állítólag roppant szép látvány volt.

Dime és Vinnie a Damageplan előtt a Pantera nevű kultikus zenekarban tolták. A Pantera a kilencvenes évek elejének egyik legnépszerűbb metálegyüttese volt, a Far Beyond Driven című albumukért 1994-ben Grammy-díjra is jelölték őket. Minden albumuk zseniális.

Dime halála után a metál élet még inkább kultikus figurájává vált, elképesztő gitáros volt. Az egyik legnagyobb metálgitár manufakturának jelenleg is meghatározó arca, az általa tervezett és használt gitár mára már szimbólum.

 Azt hiszem a következő videót nem kell túlmagyarázni. Pantera: Floods (solo)

 LEGYEN NEKI KÖNNYŰ A FÖLD!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr331585282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása