Napi zene 99./b

2011.06.10. 11:32

vidi

Adamo zseniális ötlete bevált és a punci illatára rárepült mindenki, ami esetünkben jó ha fél tucat embert jelent, de pont ezért vicces az egész.

Én Adamo barátommal ellentéten sok nőcis muzsikát hallgatok, aminek a keresztmetszetét szerintem jól szemlélteti ez az öt nap.

Már a legelején tudtam, ki lesz a Lola T-163, úgyhogy prezentálnám is az utolsó mindent vivő hölgyet.

And the winner is, aki egyértelműen felteszi a koronát a tematikus zenei hetünkre, nem más, mint az elbűvölő, éteri hangú, hollnad Anneke van Giersbergen, akit karizmatikus és elképesztően bűbájos személyisége okán én csak a rock zene tündérének hívok.

Az addig jellemzően nyugodtabb zenét, egy duóban játszó Anneke 1994-ben a 21 évesen csatlakozott a The Gathering zenekarhoz, amit elképesztően szép hangja, mindig mosolygós pozitív hozzáállása teljesen átformált és a gótikus doom metálból évek alatt a kialakult az abszolút egyedi, fantasztikus hangszeres teljesítményekre és a csak rájuk jellemző lebegő hangzásra épülő bánatos, ámde csodaszép melankolikus, merengős rockzene.

Hat stúdióalbumot készítettek együtt, sorrendben Mandylion (1995), Nighttime Birds (1997), How To Measure a Planet? (1998), if then else (2000), Souvenirs (2003), Home (2006) és teszem hozzá mindegyik mestermű.

2006-ban megszületett Anneke kisfia, majd mondván, hogy több időt lehessen a családjával távozott a zenekarból, de persze nem tudott sokáig nyugton maradni és 2007-ben megalakította az Agua de Annique nevű formációt, amely kicsit fogyaszthatóbb zenét játszik, mint a The Gathering, de szintén zseniálisan.

A személyiségéből fakadóan a népszerűségéből mit sem vesztve, sőt növelve azt zenél tehát azóta is és én személy szerint akármikor hallgatom kénytelen vagyok leborulni előtte, hiszen Ő a mosoly a szeretet és a zene maga.

A zseniális és elképesztően szép muzsikákhoz

A kezdetek, a bűbáj maga:

 

A csoda maga:

 

Elképesztő:

 

A legjobb performance amit valaha láttam:

 

A jelen (érdekesség: a dobos srác Anneke férje!):

A jelen kis csavarral:

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr372972759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása