Lazy stream of steel

2010.02.24. 04:50

vidi

Alakul az underground doom/stoner élet, mint a nagyobbik fiam Bob a mester figura gyűjteménye. Valamikor nagyon régen belebotlottam a Mood zenekarba és onnantól nincs megállás, ezen a vonalon sem.

A magyar alapvetés a szép emlékű Mood abszolút megkerülhetetlen minden szempontból, az utódzenekarai és a haza követők mára már olyan színvonalat és értéket képviselnek, hogy az hihetetlen. (Ha már itt tartunk, Laci vissza adhatnád a MOOD dvd-met, baszod!)

A teljesség igénye nélkül lehet azt állítani, hogy a Wall of Sleep, a Stereochrist, a HAW, a Sunday Fury, a Shapat Terror, a Locust on the saddle, Stardrive, hogy csak a húzó neveket említsem, mind-mind világszínvonalon Guriznak (maradva Bob a mesternél, ahol ez az úthenger neve) és most itt van a Magma Rise!

Emberek, el sem hiszem mi van készülőben. Valamelyik nap az első tíz fülelőbe kerülve sikerült meghallgatnom a myspace oldalukra kitett két lemezes nóta sample verzióit.

A szemöldök felhúz, áll leesik, az arcra kiül a szokásos vigyorgás, némi vicsorítással, otthon vagyok, erre még Csalamádé gazda is bólogatna. ’Ez az, gyerünk!’, ahogy Gábor a koncerteken szokta volt mondani!

Aki ebben a szcénában egy kicsit is járatos, annak egyből leesik a tantusz, hogy itt nincs mese, a Lazy stream of steel című, március végén megjelenő album alapmű lesz és erre fog bólogatni az összes doomster, remélhetőleg világszerte!

Mindkét nóta egy két perc körüli kedvcsináló, de már az első hangra egyértelmű mind a for those, mind a tombstone eyes hihetetlen nagy doom himnusz, szikár beton alapokon nyugvó libabőr gitártémákkal, óriási dallamokkal és énektémákkal.

Kötelező hallgatnivaló, kötelező lemez és egy kis kedvesség a fiúktól, amolyan visszapillantás a múltba, a lemezen rajta lesz a MOOD himnusz, a glow, burn, scream újragondolása, a legjobb magyar gitáros Füleki Sanyi közreműködésével.

A Magma Rise tagság a következő, a főkolompos, mint eddig mindenütt Holdampf Gábor ex-Mood, ex-Wall of sleep, a gyerekkori cimbora Hegyi Kolos Stereochrist és ex-Mood gitáros, a Neck Sprain gitáros Janó ’Sörügyminiszter’ Misi, valamint az egykori Neck Sprain, jelenleg Ákos dobos Bánfalvi Sanyi, hát mit is mondjak, roppant bivalyerős alakulat.

DOOM ON BASTARD!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr691785943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása