Newsted Metal

2013.03.14. 13:13

adamo.blind

Februárban volt a kerek 10 éves évfordulója annak is, hogy Robert Trujillo (teljes nevén: Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz) basszusgitáros bekerült a Metallica-ba, de ne felejtsük el az előtte lévő 14 évet sem, amikor is Jason Newsted töltötte be ugyanezt a szerepet.

Nyilván az egy teljesen külön posztot érdemelne, hogy akkor, ott miért is lett vége az egésznek, és mi lett a következménye. Akit ez érdekel, annak persze a Some Kind Of Monster című dokumentumfilmet ajánlom, amely életem egyik legmeghatározóbb 3 órája volt 15 évesen.

De visszatérve a lényegre: Jason kilépett, majd játszott az Echobrain-ben, a Voivod-ban és még Ozzy Osbourne zenekarában is. 2006 környékén kicsit eltűnt a nyilvánosság elől, amelynek oka részben egy vállműtét is volt.

A tavalyi év végén viszont hivatalosan is bejelentette, hogy egy háromtagú saját csapatot alapított, amivel januárban egy négyszámos EP-t is kiadott.

A banda pedig már annyira beindult, hogy az idei Hegyalja Fesztiválon is fellépnek, amelynek még nincs megerősített időpontja, de a hír valós.

Jogosan kérdezhetik egyesek, hogy az eddigi négy dalon kívül vajon mit is fog még játszani élőben a trió, de ez majd kiderül.

Addig is itt van a Soldierhead klipje, amely egy ős-trash dal, némi Metallica-féle Whiplash beütéssel.

Welcome back, Jason!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr915134505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiborca 2013.03.14. 17:29:17

Nem olvastam el mit írtál, mert nagyon hosszú, de ma megiszunk valamit!

vidi 2013.03.18. 11:34:54

ez príma ösztönös zene, konkrétan kurva jó
süti beállítások módosítása