VIDI 40!

2012.08.30. 11:17

adamo.blind

Van, amiről lehet írni, van, amiről nem. Van, amit szavakba lehet önteni és van, amit nem. Az utóbbiak mindig lényegesebbek, mert a nagy végtelent nem csökkentik meghatározhatóan végessé, és a megfoghatatlant sem redukálják le valami behatárolható, megérinthető valamivé.

Na, ezért vagyok most gondban: egyrészről, mert azt sem tudom, hogy hol kezdjem, másrészről meg csupán egy vagyok a millióból, és ebből kifolyólag is csak a saját 23 évemet tudnám most leírni. Nem magam miatt. Hanem azért, mert nem jut eszembe olyan állomás, sztori, élmény, amihez ne tudnám hozzákötni Vidit.

Amióta az eszemet tudom, rajta lógok. Mindig, mindenhová magával vitt, ami a kezdeti gyerekeknek való programokból idővel átalakult koncertre-járássá.

Talán az első ilyen élményem - amire a mai napig emlékszem - az az 1998-as Screen koncert a Pipiskén, amit Vidi nyakában és a színpadon táncoltam, tomboltam végig, egy életre szóló élményt nyújtva ezzel. Nem mellesleg ebből a koncertből vannak bevágások a Screen eddigi egyetlen klipjében is. Kereken 3:00-nál integetek a kamerába Vidi öléből!

Aztán a spektrum egyre csak tágult, koncertek és élmények tekintetében egyaránt. Jöttek a soha véget nem érő nyári bulizgatások nálunk, és végső soron nem is kell messze mennem, elég a szobámban szétnéznem, és rengeteg olyan cd-t, pólót, egyéb tárgyakat találok, amiket Tőle kaptam.

De valahogy most mégiscsak belebonyolódtam a saját élményeimbe, pedig mondtam, hogy nem magamról akarok írni, de ahogy rám is, így rengeteg más ember életére is hatással volt Vidi. Mi se bizonyítja ezt jobban, mint hogy bárhova is megyek, mindig, mindenki megkérdezi tőlem, hogy: „És Vidi hogy van?”

Mindenki ismeri, mindenki szereti, sokszor mindenki hiányolja, mert mindenki gondol rá.

De ez van, Vidi tisztes családapa lett, abból a fajtából, akire mindig fel lehet nézni, akire mindig lehet számítani, aki sosem beszél mellé, mert mindig meg van a szikla szilárd véleménye mindenről, amely mellett a végsőkig kitart.

Vidi! Nagyon Boldog 40. Születésnapot kívánok Neked! Gyere haza, és megüljük a Napodat!


A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr554741324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi 2012.08.30. 14:32:48

Kösz Tesó, meghatottál! Hétvégén koccintunk, 40 éves aszúból csinálunk fröccsöt, mert kemények vagyunk!
süti beállítások módosítása