Hébe-hóba megnézem ezeket a tehetségkutató vetélkedőket. De mik is ezek?

Tehetségkutatók persze, de milyen tehetséget kutatnak?

Hát milyet, persze, hogy csak annyit, hogy ki tud énekelni, meg szerencsétlenkedni a színpadon.

Ennyi a tehetség? Van hangod és nem hörögsz, mint darth vader, akkor már minden rendben, tehetséges vagy? (Engem egyébként, mivel nagyon korán mutáltam, vadereztek az általános suliban, 20 kilósan már hat láb mélyen hörögtem, ami igen vicces volt!)

A média, a kereskedelmi tv-k szerint egyértelműen az a tehetség, aki szerintük tud énekelni, hiszen ők diktálnak, a nézők meg bekajálják!

Az országban már lassan mindenki énekes akar lenni, de minek?

Vagyunk cirka 10 millióan, de még ha minden honfitársunk becsületes vásárlóként viselkedne, akkor sem tudna eltartani ennyi kornyikáló makit, még ha mind zseniális dalnok lenne, akkor sem.

Akkor minek ez az önálltatás?

Pünkösdi királyság ez na, nem más, a rivaldafény utána meg megy a siránkozás, hogy nem ezt és nem így akartam, pedig milyen kurva jól énekelek. (Persze hülyegyerek, én meg Frank Sinatra vagyok!)

Most őszintén nézzen mindenki magába, ki menne el egy koncertjére bármelyik az elmúlt években feltűnt énekes hülyegyereknek, elég ha most csak azokra fókuszálunk, akik most parádéznak a megasztár és az csillag születik faktor színpadán.

Hát ez vérszánalmas lássuk be!

Más!

Engem már az elejétől izgatott, hogy ezt a tehetség témát jobban is ki lehetne fejteni és esetleg pozitív irányba lehetne terelni a felnövekvő lányinkat, fiainkat és nem azzal áltatni őket, hogy esetleg van hangjuk, meg szerencséjük és csak így lehet csak belőlük valaki.

Elég csak ha az egyik legtehetségesebb és legprofibb tv-s szakács Jamie Oliverre gondolunk.

Nem tudom ismeritek-e, de Jamie Fifteen (15) néven olyan non-profit éttermet nyitott, amely munkanélküli fiatalok foglalkoztatásával üzemel. Mára már a Fifteen több étterem neve, melyeket Jamie Oliver hozott létre és irányít.

Az eredeti Fifteen London Hackney kerületében fekszik és ezt az éttermet a 2002-es TV sorozat, a Folytassa, Jamie részeként hozta létre.

Oliver itt 15 fiatal munkanélkülit és más, tanulási nehézségekkel küzdőt segített vissza az életbe amire egy TV-s tehetségkutató műsort épített, ahogy az összes többire is. Szakemberek és a saját maga hathatós közreműködésével megtanította nekik, hogyan legyenek professzionális szakácsok, séfek és hogy tudjanak ez életbe helyt állni.

Érdekes de a vállalkozás, a műsorsorozat befejezése után is remekül üzemelt és minden téren óriási visszhangot váltott ki. Sok volt tanítványa elegáns londoni éttermekben folytatta pályafutását.

Na így is lehet és még énekelniük sem kellett!

Ha már itt tartunk kicsit engedjük szabadjára a fantáziánkat, milyen tehetségkutató műsorokat lehetne indítani, aminek van is valamilyen társadalom építő jellege és nem a szemfényvesztésről és a feleslegesen táplált illúziókról szól.

A teljesség igénye nélkül:

Megahentes: Minden műsorban más-más állatot kellene feldolgozni és verbálisan ezt kommentálni. A végén megválasztják az év hentesét, aki például kap egy hentes üzletet.

Autószerelő x-faktor: A műsorokban minden versenyző kap egy autót, amit szándékosan elrontottak. A feladat a kocsi beindítása. A végén az év autószerelője vagy az AUDI, vagy a most épült MERCEDES gyárban kap egy műszakvezetői állást.

Megasztalos: A hetente jelentkező műsorban, minden versenyző kapna hetente változó fa fajtából egy bizonyos mennyiséget és ebből hétről-hétre más-más bútort kellene készíteniük. A győztes egy bútorgyártó cégnél kaphatna állást vagy egy saját teljesen berendezett asztalosműhely is lehetne a jutalma.

Zöld Csillag születik: A jelentkezők zöld energia ötleteiket bemutatják, amiket profi szakemberek értékelik. Hetente kiesik a leg kevésbé zöld, a végén a győztes ötletét bevezetik a piacra és kap egy önfenntartó házat a Pilisben. 

Sírásó x-faktor: ezt nem részletezném, de minek is folytatnám, ezer meg ezer ilyet lehetne kitalálni és én biztos vagyok, hogy ezekre lenne is igény és néznék is az emberek!

Ne álltassuk feleslegesen egymást, minek!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr602470062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.24. 20:35:07

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

vidi 2012.03.26. 12:11:34

MLM-ez más blogon baszod, ez szánalmas!
süti beállítások módosítása