Zeneipar

2012.02.26. 14:16

csercsab

Benci barátomtól, megkaptam a Therion zenekar 2007-es varsói koncert DVD-jét. A mű LIVE: Gothic címet kapta, ami azonban a műfajtól egy kicsit távoli. A Therion ma: Christofer Johannson. A zenekarra még a To mega Therion lemeznél kaptam fel a fejem, amely még a '90-es évek elején volt. A zener, akkor még a death irányból indult, skandi módra, melyet még ma is kedvelek. (Entombed, Dismember, Mayhem, Satyricon, Enslaved, Bathory,stb...)

A koncert egyszerűen zseniális. 22 szám, több, mint 120 percben. Johannson, erre a turnéra még 8 embert vitt el.

A színpadkép, az inkvizícióra hajaz, rácsok, zászlók, vörös szőnyeg, egyedi ruházatok, stb... formájában. A Gothic műfajt a Therion a operás/ szimfónikus, heavy metal oldalról közelíti, akinek az úttörői. Most nem a Nighwish féle vonalra gondolok, hanem a klasszikus irányzatra. A To Mega Therion lemez sem mai, a műfaj kezdetétől jelen vannak.

Metal Rules!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr94209711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása