Nehogy azt higgye valaki, hogy csak húslevest és rántott hús eszem és csak Megadethet hallgatok.

Egy nagy lófaszt!

Engem legalább annyi dolog érdekel, ha nem több.

Egy magamfajta öregedő rockernek, a szénné vart atlantai (Amerika, Georgia állam) metál istenek ötödik albuma, ebben az elbaszott zenei sivatagban egy újabb oázis, ahogy az eddigi albumaik is egytől-egyig azok voltak.

A The Hunter egy minden sallangtól, felesleges körítéstől és idegesítő öncélúságtól mentes tökéletes album, a zsenialitás maga! Kígyószerűen tekergő gitártémáival, kifordított polipszerű ritmus- és dobjátékával, hipnotikus dallamaival olyan elképesztő atmoszférát teremt, hogy csak pislogsz, mint a kezdő hippi az első ’trip’ után.

Ez spirituális megnyílás ez egész albumra jellemző, a lemezt nyitó Black Tongue „I burned out my eyes, I cut off my tongue…” libabőrösítő sorai, a már jól definiált mammut hangszőnyegen bevezetik az embert egy utánozhatatlan zenei világba és onnan már nincs megállás. A Curl Of The Burl zseniális énektémái és szívet melengető stoneressége egy akkora slágert eredményez, amit egy hallgatás után még a süketek is dúdolnak!

Ha eddig nem vigyorogtál volna önkéntelenül, mint a kezdő kamasz az első pornófilmje alatt, akkor a következő tizenegy hang(ulat)festmény az arcodra fagyasztja a mosolyt, gyakorlatilag mindegyik telitalálat.

Egy öntörvényű, egymást mind emberileg, mind zeneileg végtelenül tisztelő, saját útját járó és minden elvárásra magasról szaró zenekar katartikus örömzenéje ez, mindenfajta kompromisszum nélkül, de maximális hozzáállással.

Ahogy a polipnak nincsenek barátai, úgy a Mastodonnak sincs párja a mai zenei életben, az ősállat könyörtelenül lezúz mindenkit.

Amerikai masztodon
Az amerikai masztodon (Mammut americanum vagy Mastodon americanus) Észak-Amerikában élt a pleisztocén során. A legutóbbi jégkorszak hideg periódusának végén tűnt el, mintegy 10 000 évvel ezelőtt. Hatalmas, elefántszerű emlősök voltak, de sok jegyük különbözött a mai elefántokétól: külsőre inkább a gyapjas mamutra hasonlítottak, de azoknál kisebbek voltak és az agyaruk is egyenesebb volt. A marmagasságuk 2,5-3 méter között, a hosszuk 4-5 méter, a tömegük pedig 3600–5000 kg között változott. Testüket barnás, de a gyapjas mamutokénál rövidebb szőrzet borította.

Ennyi, engem újból levadásztak, de ha meghallgatjátok a személyes album kedvencemet, akkor rájöttök miről is beszéltem!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr193370665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása