Hegyalja

2011.07.13. 12:51

vidi

A tokaj-rakamazi kempingben 1998-ban volt egy elképesztően sikeres turisztikai találkozó, vagyis  EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), de nemcsak azért mert ott voltunk a tesóimmal és a barátaimmal, hanem úgy általában, ugyanis EFOTT még nem ütött ekkorát (azóta sem!).

Príma volt a szervezés, baromira jó volt a hangulat, tele volt hihetetlen arcokkal, jók voltak a koncertek, meg persze zseniális volt a helyszín, ami megalapozta egy sikertörténet kezdetét.

Egy-két momentum az akkori buliból, csak azért, hogy érezzétek miről is beszélek.

A srácokkal vonattal vágtunk neki a túrának, de emlékeim szerint az úti ellátmány (az utasellátós 3db sör/fő) már Szerencsre elfogyott (ez kb. 25 perc!), úgyhogy sivatagi cápaként értünk a helyszínre. A bejutás kicsit macerásra sikeredett, az elképesztően sok és korán érkező vendég miatt, de innen már minden klappolt.

A bejárattól 3 méterre lévő kemping sörözőben Zolika barátommal benéztünk, hogy megiszunk egy gyógysört, ami olyan remekül sikerült, hogy le is tettük a kiszéket, hiszen majdnem egy napig ott is maradtunk (még jó hogy folyamatosan nyitva volt!). Senki nem tudott kikönyörögni minket, de a kiszáradástól sikeresen kikecmeregtünk.

Másnap reggel (mi még mindig bent ültünk!) megérkezett az enyhén ittas Sid Kapitány barátunk, aki feltette a beléptetésnél a mindent vivő kérdést: Meg tudnád mondani, hol van a sátram? A beengedő ember kicsit lemerevedett, de vette a poént és betuszkolta Sidet, akit odaültettünk magunk mellé és megvigasztaltuk.

Sid egyébként a fesztivál előtt bevásárolt egy turkálóban, konkrétan vett három otthonkát, egy zakót, pár nyakkendőt és egy rövidgatyát, ezen kívül mást nem is hozott, sátrat meg végképp. (Amúgy az EFOTT végéig a sátrát kereste!) Az egész fesztivált otthonkában, vagyis fesztiválkában nyomta végig, estére persze rávette a zakót és nyakkendőt kötött!

Egyéb érdekességek:

• Itt jött össze Petya tesóm a feleségével.
• Az Ektomorf atyaúristen Farkas Zotya rózsaszín gitáron reszelte a ’Nem engedem!’-et.
• A Padödő koncerten! sikerült 15 percig Siddel a nyakamba ugrálni, utána összeestem. (Sid alsóhangon 100kg!)
• Mire magunkhoz tértünk napközben, mindig elfogyott a babgulyás mindenütt!
• B.Ákos barátom hozott füstölő színeset, amivel Szasza egy fa tövében liftkezelő lett, egy páran be is szálltunk és mentünk pár emeletet!
• Én egy zsebes bermudában, egy MOOD pólóban és egy túracipőben nyomtam végég, Szasza haverommal konkrétan ruhába jártunk zuhanyozni, de minek nem tudom.
• Fociztunk valakikkel, de úgy kaptunk ki, hogy szinte senki nem találkozott a labdával, páran nem is látták!
• Egy ezresből 6 sör simán kijött!
• Azóta mindenkinek van minimum egy gyermeke, akinek nincs, annak van bogara vagy kutyája!

Ne ebből a hobbibuliból és ennek a sikeréből lett egy zseniális húzással a Hegyalja Fesztivál, ami már több, mint 10 éve igencsak meghatározó mulatság mifelénk.

Mivel most sem veszek részt a ma induló fesztiválon, de fürkésző és szakértő szemem mindig a pályán van, azért az általam javasolt bulikat megosztanám veletek:

SZERDA
16:40 Magma Rise (KÖTELEZŐ)
18:00 Nevergreen
20:00 Turbo (KÖTELEZŐ)
21:00 Amorphis (KÖTELEZŐ)
23:00 Airbourne
02:20 Hollywood Rose

CSÜTÖRTÖK
16:00 Cadaveres
17:10 Sear Bliss (KÖTELEZŐ)
18:20 Watch My Dying (KÖTELEZŐ)
19:50 Bloody Roots
20:50 Ektomorf (KÖTELEZŐEN AJÁNLOTT)
22:00 Ferenczy György és a Rackajam (KÖTELEZŐ)
22:30 Deicide (KÖTELEZŐ)
23:00 Mastodon (ABSZOLÚT KÖTELEZŐ!)
00:10 Belphegor
01:11 Doors Emlékzenekar

PÉNTEK
14:20 Partyzan
16:40 Kowalsky meg a Vega
18:00 Akela (KÖTELEZŐ)
19:00 Óriás
20:20 Isten Háta Mögött (KÖTELEZŐ)
21:00 Korpiklaani (KÖTELEZŐ)
23:00 Slayer (SZERINTED KÖTELEZŐ?)
23:20 NEO
02:20 AB/CD (KÖTELEZŐ)

SZOMBET
14:30 Leander (KÖTELEZŐEN AJÁNLOTT)
16:40 PASO
17:00 Insane
19:30 Blind Myself
21:00 Subscribe (KÖTELEZŐ)
23:00 Kosheen
02:10 Grand Mexican Warlock (KÖTELEZŐ) 

Egy koncertet raktam abszolút kötelező kategóriába, ami akkor is kötelező, ha nem vagy a műfaj híve. Ez pedig a Mastodon! A többi szerintem egyértelmű, hogy miért, egyszerű, bogarászd végig a blogot!

Az ominózus EFOTT után egy évvel alakult egyébként a zenekar, ami mind felfogásában, mind hozzáállásában, mind a zene iránti alázatában példaértékű, egyszerűen megkerülhetetlen alap napjainkban. Az atlantai kvartett Brent Hinds (gitár, ének), Bill Kelliher (gitár), Troy Sanders (basszusgitár, ének) és Brann Dailor (dob) azon kevés metálzenekarok egyike, amely úgy népszerűek, nagyszerűek, hogy mindeközben zeneileg nem hajlandóak kompromisszumokra. A közösségi IQ szint feletti, rendkívül komplex, hegymászós, barlangászós, búvárkodós, ejtőernyős, dimenziók között ugrálós, megfoghatatlan muzsikájuk abszolút kötelező, aki nem lesz ott, az engem sért meg. (Megtekintését lehetőleg józanon javaslom, utána lesz még idő berúgni!)

Nem tudom, melyik számuk lenne jó beharangozónak, én a 2007-ben a Colony Of Birchmen Grammy-díjra jelölt dalukat választanám, de csak azért mert ebben az évben a szintén fellépő Slayer győzött az Eyes Of The Insane tánczenével!

Jó mulatozást fiatalok! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr983063178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökinger · http://napilaci.blog.hu/ 2011.07.21. 16:14:49

Durva, hogy ennyire emlékszel a dolgokra... Ha nem sietek az élménybeszámolóval, heteken belül elvesznek a finom, "sörözős" finomságok:)
Az ajánlód meg aprón hasonlít az enyémre:) Kár, hogy nem voltál ott...
süti beállítások módosítása