A nap kérdése: „Az élő koncertnek, mi az ellentéte?”

Lakóhelyem kőbánya igencsak jó és előremutató példával jár elöl, ugyanis a Kőbányai Képviselő-testület május 19.-ei ülésén 16 igen egyhangú szavazattal úgy határozott, hogy a Kőbányai Önkormányzat saját rendezvényein kizárólag élő zenei produkciókat finanszírozhat.

A javaslatot a neves rock és blues zenész és zeneszerző Póka Egon Benedek, Kőbánya Díszpolgára kezdeményezte, aki egyben a kerületben működő Kőbányai Zenei Stúdió alapítója és vezetője.

Ez kérem szépen az országban és Európában is egyedülálló, precedens értékű döntés, ami az élő zene javát szolgálja és egyetértve a basszusgitár mester barátunkkal, aki nem tud élő koncertet adni, az ne csapja be a közönséget a tátogással, legalábbis ne olyan rendezvényeken, amiket közpénzből finanszíroznak.

Egon reméli, hogy Kőbányát más önkormányzatok és intézmények is követik majd. Jó hír ez nem csak a közönség, hanem a zenészek számára is. Szomorú tendencia volt ugyanis az elmúlt évtizedekben, hogy hírességek színpadra álltak és a közönséggel együtt hallgatták korábbi felvételeiket, miközben tátogtak. Ez a közönség becsapása és a zene, mint művészet lenézése.

Egon egyebek mellett felajánlotta, hogy ha egy művész nem tud kísérő zenekart hozni magával, a zeneiskola növendékei élőben lekísérik, így a közönség valódi produkciót élvezhet majd.

Kőbánya rules!

Íme miről is van itten szó! Ahogy tolják az öregek, az egyszerűen zseniális.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr382918758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása