Napi zene 55.

2011.01.27. 09:53

vidi

A kilencvenes évek közepén kijött egy album, ami legyünk őszinték, simán megugrotta a CoC napraforgós és a Down füstölgő jézusos albumait, egy akkora sziklát dobva a déli mocsarakba, hogy azóta is fodrozódik a mocsok.

Kyle Thomas az ex Exhorderes énekes rendesen 'megtalálta' magát és összehozta a Floodgate formációt és csinált egy lemezt Penalty címen, ami abszolút underground kultusz és örökös hivatkozási alap.

A füstös, szikár, déli, de mégiscsak lélekkel teli blues alapú zene ez, természetesen a legjobb Sabbath-i hagyományokra épülve.

Mind a tizenegy szerzemény tökéletes lenyomata, az ember vívódásokkal teli ’sötét’ életének. Iszonyatosan súlyos riffek, pincébe hangolt gitárok, egy olyan hangzással, hogy beszarás és ehhez még hozzájön Kyle jellegzetes, de hihetetlenül érces és erőteljes hangja. Tökéletes.

Természetesen itt sem beszélhetünk sikertörténetről, ugyanis ez az egy album és vége. A Floodgate eltűnt, mintha soha nem lett volna. Talán Kyle a legaktívabb a volt tagok közül, aki pedig nem tudná, a Magma Rise albumon a MOOD himnusz, a glow, burn, scream (ilyen pólóban nyomom legtöbbször otthon:-)) újragondolását Ő énekelte fel!


 

Hallgass még zenét!

És a végére egy zseniális füst himnusz!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr942617452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása