Tool - The Pot

2011.01.17. 11:13

adamo.blind

Nálam a zenehallgatás teljes mértékben hangulatfüggő. Ebből kifolyólag a fúziós jazz-től kezdve az ordítva hányós, belezős horror metálig mindent meghallgatok.

„Zenészként” ez nem mindig kifizetődő, mivel néha olyan egymástól eltérő témák jönnek ki a kezem alól, amelyekkel sokszor nem tudok mit kezdeni.

De tény, hogy szeretek „bemenni az erdőbe”, boncolgatni az ötleteket, és a rövidebb, lényegre törőbb dalok helyett hosszabb, általános kliséktől mentes dalszerkezeteket kitalálni, a hozzá tökéletesen passzoló, mélyebb gondolkodásra késztető szövegekkel együtt.

A Tool zenekar ebbe a kategóriába tartozik, és a The Pot című daluk egyszerűen letaglóz.

A szövegét többféleképpen is lehet értelmezni, de Adam Jones gitáros szerint maga a cím a képmutatásra utal. Emellett már maga a szöveg burkoltan szól a kábítószerezésről, de kitér különböző politikai megnyilvánulásokra is.

Érdemes a klipet is megnézni, ami érdekes módon nem a hivatalos videóklip, de valami elképesztő sztorija van, és már több mint 10 millióan látták.

"Liar, lawyer, mirror for ya', what's the difference?"

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr312589808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása