Esemény

2011.01.14. 13:30

vidi

Folyamatosan jár az agyam, mint Gerendai Karcsibá a bankba a pénzzel.

Ötletek jönnek, mennek, én meg néha azt hiszem okos vagyok, de nem.

Azt azonban álmomból felkelve is tudom, hogy eseményről akkor beszélünk, ha a tér valamely pontján, valamely időben történik valami. Ez tehát négy koordináta révén azonosítható.

Gyakran könnyebb az esemény négy koordinátáját úgy tekinteni, mintha a téridőnek nevezett, négydimenziós térben írnánk le velük az esemény helyzetét, de elég nehéz elképzelni a négydimenziós teret.

Én magam még a háromdimenziós tér elképzelésével is bajban vagyok, azonban ezen sokszor segíthet egy-két unikum, sör kombó.

Tehát ha van tér és idő, akkor van esemény.

Felfedezték ezt már sokan, sokszor és a megfelelő hely és idő együttállás révén realizáltak egy eseményt. A négy dimenzióból három alap a kérdéses, mert annak fizikai vetülete is kell, hogy legyen.

Ha a helyet tudod biztosítani, akkor az idő mint korona a királyra, már felhelyezhető.

Mi van azonban, ha nincs szabad helyed, kerted, medencéd, akármid,de te szeretnél kerti bulit tartani, fürcsi-pancsizni vagy akármizni?

Ha tartod magad a szabályokhoz, akkor nincs buli, ott a nagy semmi, de ha élelmesebb és pofátlan vagy, meghirdeted a szomszéd utcában valamelyik balfék, tejfölös szájú, hülye lakónál, majd odamész, ingyen lefoglalod a területet, szarrá bulizod magad, majd levonulsz és mint jó fiú, bocsánatot kész és újraülteted a füvet.

Ez addig megy, amíg vagy nagyon hülye az egyik fél, vagy hatóságilag támogatott és persze pofátlan a másik.

Van mifelénk egy nagyon hülye fél, aki most felébredt és tök jogosan profitálni szeretne a buliból, mivel az nem jótékonysági bál, nem kulturális misszió, hanem kőkemény üzlet, amiből már sokan - pontosabban kevesen - meggazdagodtak.

Itt az ideje fizetni, azért, amiért mindenki más is fizet! 

A Duna hordalékából létrejött egy sziget, az óbudai part mentén, ami az 1651. és az 1654. folyamkilométer között fekszik. Területe 108 hektár, hossza 2750 m, legnagyobb szélessége az 1653-as folyamkilométer vonalában 500–500 m. Óbudától 70–80 m széles Duna-ág választja el. Északi végétől nem messze az Újpesti vasúti híd, déli végén az Árpád híd köti össze Pestet és Budát. Eredetileg zátonysziget volt, két közeli részből állott.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr602583026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása