Ahogy az a sorozatoknál is lenni szokott a TV-ben, amikor indul a móka, mindjárt két epizódot leadnak. Nos én is így teszek, mert kedvem van hozzá…

Összeáll a csapat

1980

Tavasszal a fiuk hirdetést adnak fel, gitáros kerestetik címmel…

Andy Taylor jelentkezik rá, akit a meghallgatás után azonnal fel is vesznek.

Állítólag eleve nem akarták őt felvenni, mert már tele volt a puttonyuk a sok Taylor-ral a zenekarban (ő lett volna már a 4.), de lényegében ő volt az egyetlen, aki megfelelt, így megbocsátották neki, hogy ő is Taylor.

Nem sokkal később egy csapos kislány beajánlja Simont, mint énekeset a zenekart ekkortájt menedzselő Burrows testvéreknek, akik a csapat törzs-és fő fellépő helyének is számító birminghami Rum Runner kocsmát üzemeltették. Egy telefonhívás, majd egy meghallgatás után (ahol kiderült, hogy Simont lényegében a Duran Duran-ba teremtette a Jóisten), májusban összeállt a zenekar, jónéhány fellépés erejéig. A Burrows testvérek pedig hivatalosan is a csapat menedzserei lettek.

A nagy dobásuk november-december hónapokban jött össze, amikor Hazel O’Connor Egyesült Királyságbeli turnéjának előzenekara voltak.
A fellépések hatására 3 kiadó is versengeni kezdett a DD jogokért, melyet az EMI nyert meg.

Még Decemberben nekiállnak az első nagylemez stúdió munkálatainak és két videóklipp leforgatásának.

Álljon itt az egyik, az első single-jük, a Planet Earth, mely azonban csak 1981 februárjában jelenik meg.

/Folytatás következik.../
 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr52519272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása