Amikor még maguk sem tudták, hogy valaha ők lesznek Duran Duran!

1971

Ki gondolta volna, hogy életem egyik nagyon meghatározó részét képező elemének (ez a Duran Duran zenéje) története már ilyen korán, még születésem előtt kezdődött.

Ebben az évben mutatta be John Taylort és Nick Rhodest egy közös barátjuk egymásnak, ám ekkor még inkább játékkatonákkal való háborúzással töltötték ki idejüket, semmint zenéléssel. A két srác ettől kezdve együtt lógott, nagy-nagy barátságban, és szép lassan ismerkedtek a zenével is, nem csak egymással.

A 70-es évek vége: a későbbi zenekar tagjai, egymástól függetlenül, de mindannyian zenéltek valamilyen formában, vagy formációban.

A kezdetek

1978 tavasza

Nick és John egy birminghami pubban (Hole in the Wall) ötletelnek, mi legyen az éppen alakulgató zenekaruk neve. A Barbarella című film egyik karaktere után a Duran Duran név mellett döntenek.

Április 5-én meg is történik a DD első fellépése, 10 néző elött, a Lecture Theatre nevű helyen. Nick és John mellett Nigel Taylor és Stephen Duffy működnek közre.

Ez évben még többször fellépnek, mely fellépéseket többször látogatja Roger Taylor, mint néző.

1979

Egy meghallgatás után csatlakozik a csapathoz Roger, leváltva ezzel Nick dobgépjét a csapat ritmus szekciójában, melyben már John is helyet követel magának, mint újdonsült basszer…

Fellépések fellépések után, közepes sikerrel és fogadtatással, valamint kukában landoló demókkal (már ha értitek, amire gondolok…).

És akkor itt jöjjön az első zene tőlük, mely ebből az időszakból származott, és a formáció alap nótája volt.

A video elején látható koncert belépőn olvasható a zenekar akkori felállása, és egy érdekesség, a 3. track címe… De az egy későbbi történet…/

Folytatni fogom...

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr72519232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása