ZENE

2010.12.11. 14:05

vidi

"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.
Ki nem él vele, lelki vérszegénységben él és hal.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."

/ Kodály Zoltán /

Sztereotíp megközelítés, de a zene talán a legszorosabb kapocs, a különböző származású, nemű, életkorú és úgy egyébként bármilyen kinézettel és tulajdonsággal felvértezett emberek között.

A zene összeköt minket.

Ha visszanézem minden idők legszarabb blogjának, vagyis a miénknek a bejegyzéseit, csakis a zenei utalások és dalok azok, amik állandóan megjelennek, szinte minden téma mögött.

A zene ott van a napjainkban, mindenhol egészen a gyerekkortól, a koporsóig.

Alátámasztandó ezt a témát, nézzétek meg ugyanannak a dalnak két tökéletes előadását, ugyanattól a zenekartól (nem a MegadetH, nyugi!) és megértitek miről beszélek.

Félelmetes, libabőr mind a kettő Pearl Jam performance. Eddie Vedder rules!

Az elsőn nem nehéz észrevenni, hogy Eddiebá kicsit felgyorsította magát, némi zölddel és gombával. (Természetesen ez egy holland koncert felvétel.)

A második felvételen felbukkan egy nagyon híres kosárlabda sztár, egy féreg és egy extra klasszis, világsztár bringás is, aki hétszer nyerte meg a tour de france-t, egyébként mindketten Eddiebá nagy barátjai.

Poén: "I stole this trick from Iggy Pop!" - Vedder (3:14-)

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr822508743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adamo.blind 2010.12.11. 14:52:53

Keep on rockin' in the free world!
Akkora alapvetés ez a szám, hogy beszarás. Eddie bácsi pörög, mint az ördög!
Más: Daron Malakian, System gitáros mondta egyszer: "Nem tudom, miért baszódik el a gitárom mindig, amikor Hollandiában játszunk?!" Haha, vajon miért?
süti beállítások módosítása