Végre péntek van, eljött az italozás, bulizás, csajozás, játék ideje; így meg is tisztelném a blogot és az előttünk álló hétvégét az egyik kedvenc pókeres videómmal, amely egy nem mindennapi heads up-ot mutat be Mr. Chris Ferguson és az általában mindig balszerencsés Phil Hellmuth között.

Nem tudom, ki mennyire jártas a dologban, de leírnám röviden a párbaj tartalmát is, amit nem hagyhatok szó nélkül; akit ez nem érdekel, az rögtön repüljön a videóra.

Szóval a leosztás után, amelyben Ferguson egy kör 9-est és egy treff 2-est, Hellmuth pedig egy kör Ászt és egy pikk 3-ast kap, a feltételezett ante és a vakok betétele után kisvak pozícióból Hellmuth kiegészíti 4000 dollárral a 8000-es nagyvakot, majd Ferguson némi gondolkodás után 28 000 dollárig emel.

Én hirtelen felindulás megalapozott gyanújával is egy heti kukoricán térdepléssel büntetném azt, aki 9/2-vel beszáll egy játékba, nem hogy még rá is emel, de hát Chris Ferguson az Chris Ferguson, a póker Jimi Hendrix-e, bármit megjátszik, vagy inkább le.

Az önmagában 64 % nyerési eséllyel bíró „kezével” Hellmuth könnyedén megadja a hívást, ami után jön a nem kis meglepetést tartogató flop, amelyen mit ad Isten, máris kialakul Ferguson két páros szettje, de Hellmuth sem marad túl le az esélyes sorhúzójával. Ferguson meg is teszi az első emelést kerek 40 000 dollárral, amit Hellmuth csak megad. Az ezek után a turn-ön érkező kör 4-es sorrá alakítja Hellmuth „kezét”, amely ezzel együtt 91 % nyerési esélyre emeli a dolgot. Ferguson check-el, Hellmuth pedig rákérdez egy szintén 40 000-es hívással Ferguson 9 %-ra csökkent lapjaira. Ferguson nem habozik, kerek 120 000-ig visszaemel, az esetleges flush-ön (szín) való elgondolkodtatás céljából, Hellmuth számára. Hellmuth válasza egy laza all in, a „maradék” 584 000 dollárjával. Ferguson hangosan gondolkodik a flush-ön, majd egy (amiben annyira nem vagyok biztos, mert nagyon motyogósan beszél) „Ez minden pénzt megér!” mondattal Ő is betolja az 560 000 dollárját.

Itt már jön a show down (lapok mutatása), majd mindenki izgatottan várja a river-t, amelyen a csodával határos módon egy káró 9-es érkezik, így Chris Ferguson egy full house-zal megnyeri a nem kisebb, mint 1 256 000 dolláros potot.

Hihetetlen, szerintem én Ferguson-nal nem mernék leülni egy asztalhoz…

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr632474433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ian 2010.11.26. 14:22:28

Szerintem Ferguson játéka a riverig teljesen rendben volt. Az allin megadása ostobaság volt.
Abban a helyzetben szinte minden megverte volna: flöss és soresély is lenn volt.

adamo.blind 2010.11.26. 15:40:06

Hát igen, merésznek kell lenni, hogy a szerencse is mellénk álljon. Ferguson helyében én csak a flush-től féltem volna, de nagyon. Az a 9-es pedig a river-en... nagy mázli.

SOH 2010.11.26. 18:14:14

Ez egy mehélhetési ólin volt, kell pénz a pelusra!
süti beállítások módosítása