Manny ’PacMan’ Pacquiao egyszerűen legyőzhetetlen. 2010. november 13.-án a Fülöp-szigeteki bunyós elképesztően könnyedén verte pontozással a mexikói Antonio Margarito-tés és megszerezte a WBC nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

PacMan ezzel a nyolcadik súlycsoportban szerzett világbajnoki övet.

Egyébként a szakértők az előző években csak azon tanakodnak, hogy Manny, hogy tudja majd megoldani a sokkal nagyobb és erősebb ellenfelek elleni mérkőzéseket. De ahogy már megszokhattuk Pacquiao-tól, a kihívó erő és súlykülönbsége soha nem okozott neki különösebb gondot.

PacMan a mostani meccsén még a jelen kategória alsó 147 fontos súlyhatárát sem érte el, míg ellenfele Margarito 150 fonton mérlegelt, de a súly előny közvetlenül a meccs előtt már több, mint 8 kiló volt köztük.

A szarrá vert mexikói bunyós ugyan kibírta az utolsó gongig, pedig az utolsó három menetben elég rendesen nyomás alatt tartotta Pacquiao. A pontozólapok döntése sorrendben, 120:108, 118:110 és 119:109 arányban vagyis nagyon nagy különbséggel látták jobbnak Pacquiao-t.

Műtétre várva, a kórházi ágyából gratulált az ellenfele, „Mindent beleadtam, amit tudtam, de sajnos képtelen voltam felülkerekedni a világ jelenlegi legjobb harcosán – nyilatkozta a mexicói Margarito. – Egy percre sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam a küzdelmet, az utolsó pillanatig győzni akartam."

Jóllehet a közép-amerikai bokszolónak valóban sikerült talpon kihúznia mind a 12 menetet, a küzdelem lezárulta óta azonban kórházi kezelésre szorul, jelenleg pedig műtétre vár. A mérkőzést követően az arca annyira fel volt dagadva, hogy jobbszemét csak résnyire tudta kinyitni, így orvosai egyelőre nem tudnak hozzáférni a törött szemüregcsonthoz.

Manny Pacquaio rekordja ezzel 52 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen.

Ez volt sorrendben a 13. sikeres bunyója, utoljára 2005 márciusában kapott ki Erik Morales-től, akit később kétszer is legyőzött kiütéssel. Emellett olyan nagy neveket győzött le, mint David Diaz, Oscar De La Hoy, Ricky Hatton, Miguel Angel Cotto, Joshua Clottey és most Antonio Margarito.

PacMan 1978 december 17-én született a parányi Fülöp-szigeteken, hihetetlen szegénységbe érkezett és ahol felnőtt a bűnözésen és a küzdősportokon kívül nem volt esély a túlélésre. Bár termete nem volt éppen ideális, de a szédületes gyorsasága és rugalmassága annyira meggyőző volt, hogy hamar a helyi edzőterem egyik kultikus figurája lett. Korabeli beszámolók szerint 1 percen belül közel 300 ütést képes indítani és ami a legdöbbenetesebb a perc utolsó negyedében felé növekedő intenzitással! (A Barrera elleni meccsén például 12 menet alatt több, mint 1200-at ütött, azaz 1,8 másodpercenként tolt egyet!)

Korunk egyik legnagyobb bokszolója, aki jelenleg a Fülöp-szigeteken élő hátrányos sorsú és nem éppen fegyelmezett srácokat húzza ki a szarból, edzéseket tart nekik, példaképként szolgál számukra és mindenben támogatja őket.

Igazi lokálpatrióta, aki politikusi álmokat is szövöget, állítása szerint soha nem fogja elhagyni hazáját, hanem a népét támogatva önzetlenül szeretne segíteni országának, teszem hozzá bőven van miből! Le a kalappal előtte, óriási figura!

PacMan rules!

Hogy ki lehetne az, aki megállíthatná a Pac Man gőzmozdonyt?

Nem lehet tudni, de, ha ilyen lagymatag és gyenge a nehézsúly, főleg az orosz benga óriások, szerintem még oda is belehetne dobni a villámkezű kis Fülöp-szigetekit. Hulljon a férgese!

Egy másik filippinó kedvencet ajánlok Mannynak, a Death Angel-t, hogy itt is legyen egy kis metál.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr852451713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása