Ezüstérmes lett a tokiói cselgáncs-vb-n 70 kilóban Mészáros Anett, miután kvázi feladta döntőjét a francia Lucie Decosse ellen, de hogyan, ez itt a lényeg!

A szépséges magyar combizomszakadása miatt már sérülten vállalta a finálét, egész jól, pontosabban szenzációsan bírta, de sajnos másfél perccel a vége előtt, 0-0-nál, a köcsög francia ellenfele érvénytelen akciójánál rásérült, az amúgy is szétesett comjára.

Alig bírt állni, még sírva visszasántikált a kezdéshez, de a következő támadást már nem bírta, 55 másodperccel a vége előtt Decosse iponnal győzött.

„Ahhoz képest, hogy a reggeli egyszerű, lábemeléses bemelegítésnél megreccsent Anett combja, hősiesen küzdött, fantasztikus eredményt ért el, megismételte a tavalyit, hiszen akkor is második lett. A második meccsen egy rossz mozdulatnál még nagyobb fájdalmat érzett, bicegett az öltözőig, már akkor is könnyezett. Félóra múlva összekapta magát, legyőzte a spanyolt, délutánig tudott pihenni, és az elődöntőben már régi önmagát idézte. Akkor már közelítette topformáját, a döntőben is nagyon sokáig minden úgy zajlott, ahogy szerettük volna, a védekezés elsőrangúan működött. Láttam a francián, hogy fárad, így is terveztük, és az utolsó percben kellett volna minden erejét mozgósítani Anettnek, egyre többször lehúznia, és akkor jött az a szerencsétlen mozdulat. Szörnyű volt látni, ennél fájdalmasabban nem lehet veszíteni. Három boldog ember áll a dobogón meg egy szomorú, akinek nemcsak lelki, fizikai fájdalmai is vannak. Nem is tudok most hirtelen mást mondani” – értékelte edzője, Toncs Péter

Anett gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr882295028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csercsab 2010.09.15. 08:47:02

Duzzogásmentesen lecuccolnám!
süti beállítások módosítása