Szűrös Mátyás 1990. január 1-én bejelentette a Köztársaságot, ami még garnitúraváltással sem járt. A beépített csontok még mai is köztünk járnak, habitusuk, módszertanuk mit sem változott, sőt a diktatórikus magatartási jegyeket továbbfejlesztve élik tovább mindennapjaikat még manapság is. Elég a közelmúltban sokat emlegetett Biszku Bélára gondolni, de köztörvényes bűnözőkig ne menjünk el, mivel még beszélni róluk is túlzás és gyomorfordító.

A közelünkben is élnek téglák, besúgók, akik iszonyat modorban,stílusban élnek a mindennapokban és megkeserítik a körülöttük élőket. Távoli és közeli családtagokra, munkatársakra, szomszédokra, és akár a járókelőkre is egyaránt gondolhatunk. Persze itt eszünkbe juthat az a bizonyos intelligencia és tolerancia is, melyet megdöbbenésemre valakiknél felfedezek. Akiben nincs nyoma, azt könnyű a helyén kezelni, mert arcal a pénztárgép felé fordulok vagy egyik fülön be, másikon ki, illetve vegyük jobban szemügyre hogy ki, mit és hogyan mondott.

Külön öröm egymásról adatokat gyűjtögetni, hogy egy megfelelő helyzetben, jobb helyzetbe kerülést remélve borítsuk ki a bilit beszélgessünk az álszentségről. Majd egy más alkalommal nevetgélve ugrassuk egymást. Ehhez ma nincs gyomrom!

Vajon hová fokozódhatnak az elvárások, a hátbatámadások, a raportok. Talán újra kinyitjuk a recski nemzeti emlékparkot, és megindul Szibéria felé a Transsiberian vonatszerelvény?

Mi történik majd 2120-ban? Gyanítom, hogy szerkesztőbá barátaimmal, már emlékek sem leszünk, de a régészek, akik rábukkannak néhány egyenes gerincoszlopra, majd vizsgálgatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr742182024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása