FRÖCCS, TE PÖCS!

2010.06.24. 14:13

vidi

SZABAD FRÖCCSKÉSZÍTÉST MAGYARORSZÁGON!

 

A fröccs az egyik nemzeti italunk, népszerűsítésének azonban a legnagyobb gátja, hogy a magas jövedéki adótartalom miatt palackozva csak elvétve kapható.

Vendéglátóhelyen bekeverve jövedéki adómentes (igya mindenki, mert jó!), legyen az palackosan vásárolva is!

Alig kerül palackozott fröccs kerül kiskereskedelmi forgalomba, a jövedéki adója alig 10 millió forint, ami szánalmas!

Töröljék el, vagy csökkentség drasztikusan ezt az semmi értelme adónemet, és venni fogják, mint a cukrot, a forgalomnövekedésből származó ÁFA-bevételből és forgalombahozatali járulékból a kiesés többszörösen visszajöhet.

FACEBOOK CSOPORT -> CSATLAKOZZ! 

A borhoz hasonlóan a fröccs jövedéki adótartalma is legyen 0 forint!

 

 

Magyarországon jogilag engedélyezett a fröccs palackos forgalmazása, valójában azonban ún. tiltó adó van érvényben, mely literenként közel 500 forintos árhátrányt okoz a polcon és ezzel ellehetetleníti a palackozott fröccs értékesítését.

Köcsögök, Szerintetek, miért nincs palackozott fröccs és fröccsreklám Magyarországon?

Egy kis okosság, csak nektek, csak most. Azt remélem, minden megátalkodott tudja, hogy a fröccs bor és szóda elegye, aminek itt vannak az alaptípusai:

kisfröccs: egy deci bor + egy deci szóda,

óriás kisfröccs: két deci bor + két deci szóda (Etelközi szerkesztőbá itala!),

nagyfröccs: két deci bor + egy deci szóda,

hosszúlépés: egy deci bor + két deci szóda, 

házmester: három deci bor + két deci szóda,

polgármester: hat deci bor + négy deci szóda.

Egy kis plussz infó, ha a bor minimum két deci, és a szóda mennyisége nem éri el az egy decit az italt így kérjétek köcsögök:

"... deci bort kérnék, spriccel!"

Most látom, hogy fröccstémában is meló van Viktor, úgyhogy hajrá!


Egy legenda a fröccsről: 1842. október 5-én Fáy András a fóti pincéjébe hívta szüretre Vörösmartyt és néhány barátját. A barátok között ott volt Jedlik Ányos is, a szódavíz magyar feltalálója. Jedlik magával vitte a világ legelső szódásüvegét, majd a házigazda és a vendégek elképedésére elkészítette a Fáy-birtokon a legelső fröccsöt. Ő azonban, németesen, spriccernek nevezte. Vörösmartynak jó magyarként ez a szó nem tetszett és helyette találta ki a fröccs szót, a Fóti dal című költeményében meg is említi a szódával higított bort: „fölfelé megy a borban a gyöngy”.

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr152106552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etelközi Vata 2010.06.25. 07:43:51

kihagytad az óriás kisfröccsöt, baszod...
süti beállítások módosítása