Ha Megadeth koncert van a közeledben, kötelező a részvétel, nincs mellébeszéd.

Volt ugyan két előzenekar, de minek? Abszolút izgalommentes volt mindkettő, mint a barátok közt ötezredik része. A 3 Inches Of Blood sipítós kiherélt true metál fos, a Devildriver meg pózer anti death metál szar, mindkettőt egy perc alatt elfelejtette mindenki, már akit egyáltalán érdekelt.

A lényeg úgyis Mustaine és csapata volt, a visszatérő Juniorral a fedélzeten, akivel anno viharos megismerkedés és irgalmatlan sörözés közben 83 nyarán megalakította a mindent vivő Megadeth-et.

A koncert esszenciája volt annak, amiért szeretjük ezt a zenét. Elképesztő dalok, végtelenül precízen és lélekkel előadva, tökéletes hangosítás mellett, egy roppant lelkes és hozzáértő közönségnek, akik a legnagyobb megdöbbenésemre izomból tolták az összes szám szövegét. Ilyen jól már nagyon rég éreztem magam koncerten, a fiúk úgy vágtak pofán, ahogy Tyson csinálhatta fénykorában.

Adamo barátommal állandóan hecceljük egymást az M&M’s metálgolyókon, de nincs mást mondanom most sem, - tiszta a lelkiismeretem, voltam a májusi Metallica koncerten is - nincs mese, ég és föld volt a kettő, mára már sajnos nincsennek azonos súlycsoportban.

Az közismert tény, hogy zeneileg mindig is sokkal erősebb volt a Megadeth, elképesztő mennyiségű klasszikussal a tarsolyukban és ezeket a koncerteken is hangról-hangra, lemezminőségben el tudják játszani, nem úgy mint a kidobó fiúk. „ Amikor kidobtak a Metallicából csak vért akartam. Az ő vérüket. Gyorsabb és keményebb akartam lenni, mint ők.” Megcsináltad Dave!

Öröm nézni őket, egyszerűen döbbenet az összhang, a hangszeres tudás, a profizmus, minden, én még most is vigyorgok, mint a rohadt alma.

Mustaine-ék a tökéletesen még mindig simán megugorják, egyre jobbak és jobbak lesznek, míg Hetfield papáék sajnos, már lassan saját  árnyékuk, mennek össze, esnek szét, már-már vicc néha, ahogy játszanak.

A lényeg, ez egy tökéletes koncert volt, egy tökéletes zenekartól! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr912100809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása