Vérgőzfürdő

2010.06.01. 10:40

vidi

Ma reggel az egészségügy feneketlen pöcegödrébe önként beugorva újfent annyira felhúzta magam, hogy ha lendkerekes autó lennék megkerülhetném a földet.

Az átlátszó fehérköpenyes gigapicsájú, dauerolt, szarrá festett, halálközeli vén picsák, a hozzá nem értésükkel, a pökhendi stílusokkal, ahogy kioktatják és sakkban tartják az embert az egyenesen vérlázító.

Igazi családos emberként, két kis gyerkőccel folyamatos a kapcsolatom az egészségügyi ellátó rendszerrel. Ha valaki megkérne, hogy egy szóban foglaljam össze a tapasztalataimat, akkor szerintem egyértelmű mit válaszolnék.

Nincs mit mondanom, ez az egész magyar egészségügy alapjaiban rossz, vérszánalmas, mindenre alkalmas, csak a gyógyításra nem. Raklapfos az egész.

 

 

A magyar egészségügynek nincsenek működési keretei, nincs egy elfogadott és folyamatosan karbantartott program, az orvosok és a betegek jelentős részének fogalma sincs, hogy egészségügyi probléma illetve annak ellátása esetén mire és milyen feltételekkel jogosult.

Kicsit túlzottan a beteg számára ugyanolyan megterhelést jelent az ellátás módja, mint maga a betegség. A lepusztult épületállománynál jóval nagyobb probléma a nem megfelelő bánásmód, a ’szánalmas kiszolgálás’.

A kisebbik fiamnak egy sima székletvizsgálatot napok óta nem tudunk elintézni. A gyerekorvosnak lövése nincs az egész ügymenetről, ami teszem hozzá úgy logikátlan, ahogy van. Elküld az ÁNTSZ-hez, akik elzavarnának a picsába és a gyerekorvosra mutogatnak, hogy hülye. Szerintük nála kell lennie a mintavevő tégelynek és ez a feladat amúgy is a körzeti egészségcentrum feladata. A gyerekorvos csak néz ki a fejéből, nem érti az egészet, de ha így van és ennyien mondják, akkor elfogadja és így tölti ki a szénné fénymásolt megrendelő papírt a laboratóriumnak. Aki ezt a szart elolvassa, annak fizetek egy sört!

Ide tennék egy rövid megjegyzést, amit most túrtam a webmocsokban. El nem hinnétek, de a hazai házi gyermekorvosok átlagéletkora 57 év, de sok helyen 70 éves szakorvosok látják el a gyerekeket.

Mit tudhatnak ezek, a miénkből kiindulva semmit. Szita az agyuk, összekevernek mindent mindennel, semmi közük semmihez és ők gondoskodnak a jövő generációjáról. Nemár!

A mi pákóagyú háziorvosunk már a harmadik, de lassan már nem tudjuk kire lecserélni, mert nincs kire!

Visszatérve a történethez, a papírral és a sutyiban szerzett tégely, Duda fiam által produkált tartalmával ma reggel útnak indultam a célállomás felé, özönvíz szerű esőben. A gyerek a legfontosabb, úgyhogy vigyorogva, kapucniba temetkezve, Magma Rise-t hallgatva tekertem a világ egyik leglepukkantabb épületébe. Beküzdöttem magam és innen indult az összeomlás. Senki nem tud semmit, majd valaki a betegek közül – a tapasztalat itt úgy látszik jobb iránytű, mit az ott dolgozók! – beállít egy sorba. Valahogy elütjük az időt, amikor is az ablak mögött fogad a már leírt egészségügyi egyen gigapicsa, aki osztja az ész és felelősségre von, hogy ezt, meg ez, meg amúgy is. Baszod másfél éves a fiam, neki kellett volna egy tetves széklet labor, de nem mert ez nem így kell, meg ide menjek, meg oda, meg ez is kell hozzá, meg az is.

Breakout!

Les Grossman Trópusi viharban – Tom Cruise zseniális alakításában – mondott szavai jutottak rögtön eszembe: „Figyelj, lépj egyet hátra, és szó szerint BASZD ARCON MAGAD! … és hiába hívod majd a telibebaszott ENSZ-et, hogy megvédjenek, mert kibaszottul bedaráltatlak titeket kutyakajának! Sóval foglak behinteni kis fosköcsög, vérfürdőt rendezek, és vérgőzfürdőt is!”

Hát nem ennyire cizelláltan, de azért elmondtam én is a véleményemet és elhúztam a picsába. Labor nincs, de megoldom más úton, mert ez vicc!

Viktor baszod, ezzel a kupac szarral gyorsan kezdjetek valamit, mert ez így kurvára nincs rendben!

Update: Két nap alatt, majd egy óra sorbanállással és előző menethez hasonló impulzusokkal, de most döbbenetemre csendben sikerült tennem a fiam egészségéért és megcsináltattam, vagyis beadtam a kakit. El sem hiszem! Eredmény egy, azaz egy hét múlva! Fosköcsög banda!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr152047301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása