Szinte semmi sem változott majd negyedszázad alatt!

Mint mindig, most is dübörögnek a demagóg, irgalmatlan primitív, minden meg- és hozzáértést és szolidaritást nélkülöző, hozzászólások, magyarázatok, lózungok! Általam értelmesnek vélt emberek szájából is folyik a takony és a gyűlölet, hiába próbálják visszafogni magukat, hallhatóan le se szarják az egészet, mintha kívülállók lennének, alapból ellenségesek. Amíg nekem van kenyerem és meg is tudom enni, addig mások nyugodtan megdögölhetnek.

Vajon ezek az emberek mit gondolhatnak magukban?

 

Dögöljön meg az összes BKV-s, meg minden szolidáris szakszervezet? Mit képzelnek, megbénítják a szépreményű budapestiek életét, rohadjon meg mind? Mit rázzák itten magukat, másoknak még munkája sincs, ha meg van, akkor páros lábbal rúgnák ki, ha ilyet tenne! Bezzeg a rendvédelmi szervezetek, mentők, akárkik soha nem tennének ilyet, ők sokkal jobb fejek. Mi van? Ti vagytok a megmondók, de sokkal butábbak vagytok azoknál, akiknek megmondjátok! Sajnos.

Most vonatkoztassunk el minden felhangtól és nézzük a tényeket.

1989. évi VII. törvény a sztrájkról (kiragadott részlet, csak a szöveg!): A dolgozókat a gazdasági és szociális érdekeik biztosítására megilleti a sztrájk joga. A sztrájkban való részvétel önkéntes, az abban való részvételre, illetve az attól való tartózkodásra senki nem kényszeríthető. A jogszerű sztrájkban résztvevő dolgozókkal szemben a munkabeszüntetés befejezését célzó kényszerítő eszközökkel nem lehet fellépni. A sztrájkjog gyakorlása során a munkáltatóknak és a munkavállalóknak együtt kell működni. A sztrájkjoggal való visszaélés tilos. A szakszervezeteket megilleti a szolidaritási sztrájk kezdeményezésének joga. Szolidaritási sztrájk esetén az előzetes egyeztetés mellőzhető…..

A modernkori demokráciánknak egyik alappilléréről beszélünk, de sajnos sokaknak még húsz év után sem esett le a tantusz, hogy miről is van szó. Itt már nem valami felsőbb hatalom, pontosabban annak egy szűk csoportja, valami beteg ideológia mentén mondja meg, hogy mit tegyél vagy mit tehetsz, hanem van egy elfogadott demokratikus alkotmány, egy erre épülő törvénykezés és ezen kereteken belül, mindenki egyénileg és csoportosan is azt tehet, amit akar! Ez a szép az egészben.

Fel kellene már végre nőni és elfogadni alkotmány adta érdekérvényesítési lehetőségeket és ha valaki megteheti és él vele, nem el kell küldeni melegedni, hanem elfogadni, esetleg támogatni kell a saját eszközeinkkel, főleg akkor ha igaza is van! Ennyi!

Nem akarok álszent lenni, én alapvetően utálok szinte mindent és mindenkit, utálom a tüntetéseket, nem repdesek attól, ha Budapestiként akadályoztatva vagyok, de a demokráciát és annak vívmányait, lehetőségeit messzemenően támogatom, sőt meg is követelem magamnak, a családomnak, a barátaimnak és mindenkinek.

Kedves BKV-sok, amíg jogszerű a dolog csináljátok, a mi szerény eszközeinkkel maximálisan mellettetek vagyunk, a blogunk abszolút szolidáris veletek.

Hajrá! Ha mozogni kell a városban, kreatív emberként meg tudjuk oldani, nem fogunk hőbörögni, maximum néhány gyökér autós miatt.

Utóirat: Nagy Sly rajongóként, a témába vágóan ajánlom figyelmetekbe a F.I.S.T. (Ö.K.Ö.L.) című filmet! Mindenképp érdemes megtekinteni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr471671706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása