2007-ben először játszott itthon a Trouble az A38 fedélzetén, ahol a mestereken kívül fellépett a magyar ugar-rock színe java. A fiam még pár hónapos, tehát semmi tudatmódosítás, minek okán mindenre tisztán emlékszem, máskor ez persze nem mindig jön össze. Megvan a papucsos, mackónadrágos Bruce Franklin (most októberben a Dieselben sikerült is vele meginnom egy sört, nagyon nagy forma!), a nagy hazai abszolút kedvenc Wall of Sleep mindent vivő bulija és itt láttam először Makó Dávidot a Stereochrist élen. Ez a Dávid fiú elementárisan jó frontember, elképesztően karakteres hanggal, tök szimpatikusan és mégis mázsás súlyokkal tolta a jobbnál jobb témákat. A nagy kedvencem a chemically ruled egyszerűen döbbenetes volt élőben. „Chemically ruled a Slave of need. Corrupt my soul I’m a slave of needs!”

Ezután a kissé hosszúra nyúlt felvezető után rátérek a lényegre. Örök vesszőparipám, hogy annyi jó magyar zene van, mint égen a csillag, így még engem is, aki ezt tudja és figyeli az eseményeket, érnek újra, meg újra meglepetések. Tudtam, hogy Dávid kilépett, tudtam, hogy Gazsival tolják tovább, még lehet, hogy az új zenekar is megvolt Dávid mentál ólján valamikor, de csak tegnap döbbentem rá, mikor kicsit körülnéztem, hallgattam tőlük ezt-azt, hogy a HAW, mármint az új formáció nagyon nagy lett. Élmény nézni őket, ezek az emberek imádják a muzsikát és egymást, örömzene ez, a javából. Hömpölyögnek a déli témák, döngölnek a ritmusok és Dávid olyanokat énekel alatta, hogy az döbbent.

Most tolták fel a stonerrock.hu oldalra az első négy számos demójukat, pontosabban csak három bitang jó nótát, a negyedik a decemberi Hammer CD mellékletén van fent, mégpedig a zseniális All Good All Fine formájában. Vegyétek, hallgassátok!

Nem akarom túlragozni a dolgot, de aki teheti és érdeklődik, az mindenképpen figyeljen, hiszen a srácok ígérete szerint jövőre mindenképpen jön a lemez és koncertek is lesznek dögivel!

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapfos.blog.hu/api/trackback/id/tr51590078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása